Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval uitzendkracht | Schadevergoeding

Wanneer een uitzendkracht te maken krijgt met letselschade door een bedrijfsongeval is het de vraag wie aansprakelijk is voor de geleden schade.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Ongelukken op de werkvloer

Ongelukken op de werkvloeren komen dagelijks voor. Wanneer er sprake is van letselschade kan een werknemer er voor kiezen de schade te verhalen op de werkgever. Voor een uitzendkracht geldt dit ook.

In de praktijk

Wij schreven een artikel over een uitzendkracht die in zijn werkomgeving ernstig rugletsel opliep door een ongeval op de werkvloer. In dit voorbeeld werd de werkgever nalatigheid verweten waardoor de werkgever de schade diende te vergoeden.

Lees ook het artikel: Ongeluk in productieomgeving met uitzendkracht

Drie partijen in het spel

Naast de uitzendkracht zijn er twee andere partijen in het spel bij een bedrijfsongeval. Het uitzendbureau en de inlenende organisatie. Beide partijen moeten ervoor zorgen dat de veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.

Zorgplicht van een werkgever

De zorgplicht van een werkgever is streng. Vaak betekent dit dat bij een ongeval van een uitzendkracht dat zowel de uitzendorganisatie als de opdrachtgever voor wie de werkzaamheden plaatsvonden aansprakelijk gesteld kan worden.

Smartengeld voor uitzendkrachten

Smartengeld bij een bedrijfsongeval is een vergoeding voor de emotionele schade die een werknemer lijdt bij een bedrijfsongeval. Dit bedrag wordt vooral bepaald door de ernst, de impact en de gevolgen van het letsel.

Inzet letselschadeadvocaat

Wanneer u onverhoopt in een dergelijke situatie bent beland is juridische bijstand noodzakelijk. Hoe eerder een letselschade advocaat wordt ingeschakeld des te sneller het proces verloopt en dossiergegevens goed worden vastgelegd blijven.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

vrijblijvend contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba