Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Arbeidsongeschikt na bedrijfsongeval

Wanneer u te maken hebt met arbeidsongeschiktheid na een bedrijfsongeval dan is het de vraag of het verlies aan arbeidsinkomen wordt vergoed door verzekeraars? De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma helpen u bij de beantwoording van deze vraag.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Ernstig letsel oplopen

Soms hebben bedrijfsongevallen dusdanige gevolgen dat medewerkers voor het leven beschadigd zijn. Instortende steigers, ongevallen met een heftruck of ongevallen met zware machines kunnen oorzaak zijn van letselschade.

Ernstige klachten

Wanneer er sprake is van ernstig letsel zoals hersenletsel of blijvende orthopedische schade dan kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden. Naar de toedracht van een bedrijfsongeval wordt vaak onderzoek gedaan door de arbeidsinspectie. Middels een onafhankelijk onderzoek wordt er een boeterapport opgesteld waarin objectief een weergave wordt gegeven van de situatie.

Vage klachten

Wij krijgen te maken met langlopende letselschadezaken. Dit komt voornamelijk voor bij slachtoffers die te maken hebben met vage 'fysieke' klachten. Dit kan een zaak lang ophouden. Bij vage klachten kunt u bijvoorbeeld denken aan whiplash klachten. Vergeetachtigheid, vermoeidheid en concentratieproblemen. Deze klachten zijn lastig te objectiveren. Wij raden u dan ook een deskundige letselschadeadvocaat in te schakelen in dergelijke gevallen. Wolthers Jagersma heeft in loop van de jaren grote ervaring opgebouwd in deze specifieke en complexe zaken.

Compensatie voor verlies arbeidsinkomen

Bij arbeidsongeschiktheid is er sprake van verlies van arbeidsinkomen voor de rest van het arbeidsleven. Deze schade kunt u gecompenseerd krijgen wanneer blijkt dat de werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval dat plaats vond.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

>Advies

Wolthers Jagersma letselschade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen in dit proces. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba