Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeluk en geen helm op werkvloer?

Op werkplaatsen zijn medewerkers verplicht een helm te dragen. Toch is het een regel waar vaak slordig mee omgegaan wordt. Er kunnen ongelukken ontstaan waarbij medewerkers of ZZP’ers ernstige letselschade oplopen. De vraag is dan: ‘wie is verantwoordelijk?’ Wolthers Jagersma letselschadeadvocaten ondersteunt u in het juridische stuk van deze vraagstelling.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Onderdelen vallen naar beneden

Een groep bouwvakkers werkt aan de bouw van een nieuwe school. Het geheel vordert mooi, de contouren worden zichtbaar. Er worden nieuwe materialen geleverd. Deze moeten de steigers op om vervolgens gemonteerd te worden. Deze keer gaat het echter fout. Eén grote metalen balk wordt niet goed vastgepakt en valt naar beneden. Onderaan de steiger wordt een bouwvakker geraakt.

Oorzaak? geen helm

De bouwvakker blijkt geen helm te dragen. Hij kwam uit zijn pauze en wilde weer aan de slag gaan. Door de aanraking met de metalen balk loopt hij ernstige schade op aan zijn gezicht. Talloze operaties volgen. Maar het mag niet baten. Hij blijft last houden van chronische duizeligheid en andere klachten die het uitoefenen van zijn functie onmogelijk maken. De bouwvakker blijkt voor zijn functie definitief arbeidsongeschikt.

Wie is er verantwoordelijk

Een belangrijke vraag is nu: ‘wie is aansprakelijk voor de schade die geleden wordt?’ Natuurlijk, de bouwvakker had zijn helm op moeten hebben. Maar is dit zijn verantwoordelijkheid? Of kan de werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

Zorgplicht

Werkgevers hebben zich aan strenge regels te houden. Het risico op bedrijfsongevallen moet zo klein mogelijk zijn. Daar is de werkgever verantwoordelijk voor. Hij dient de risico’s te beperken tot het minimum. Ondanks dat gebeuren er nog regelmatig van dit soort ongevallen.

Onderzoek instellen

In een dergelijk geval wordt er onafhankelijk onderzoek ingesteld om te achterhalen wat er gebeurd is. Afhankelijk van de conclusies kunnen zeer bepalend zijn voor de vraag wie verantwoordelijk is voor de geleden schade.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies

Wolthers Jagersma Letselschadeadvocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen in dit proces. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

direct advies aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba