Geen veiligheidsschoenen bij bedrijfsongeval
Wanneer een medewerker met letselschade te maken krijgt doordat hij geen veiligheidsschoenen draagt is het de vraag wie verantwoordelijk is voor de schade? Werkgever hebben te maken met een zorgplicht ten opzichte van medewerkers. Deze zorgplicht verplicht de werkgever een veilige werkomgeving te creëren voor werknemers.
Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.
Geen veiligheidsschoenen
Een vrouw van een jaar of 24 gaat aan het werk in een productieomgeving. Er wordt gewerkt met grote platen en pallets. Op haar eerste werkdag versleept ze een aantal pallets. Dit gaat echter fout. De vijfde pallet valt op haar voet. Ze heeft veel pijn en moet direct door naar het ziekenhuis.
Letselschade
In het ziekenhuis blijkt dat deze vrouw een complexe breuk heeft opgelopen in haar rechtervoet. Gevolg is dat ze geopereerd moet worden en een tijd met haar been in het gips moet. Hierna zal ze moeten revalideren. Ook dient ze hulp te hebben in de huishouding. Daarnaast kan ze niet werken. Ze mist inkomen in de komende periode en heeft thuis hulp nodig bij het reilen en zeilen in het huishouden. Dit betekent een behoorlijke financiele schade voor het slachtoffer.
De oorzaak
Uit onderzoek blijkt dat de vrouw geen werkschoenen droeg. Ze liep op gewone dunne gympen die absoluut niet voldeden aan de gestelde veiligheidsvoorwarden. De veiligheidsschoenen zijn echter verplicht. Andere collega’s droegen wel werkschoenen.
Aansprakelijkheid
Een werkgever is vanuit de zorgplicht verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemer. In dit geval had de werkgever de vrouw duidelijke instructies moeten geven en er bovendien op toe moeten zien dat de vrouw werkschoenen droeg. Dit is niet gebeurd. De werkgever kan dus aansprakelijk gesteld worden voor de schade bij dit ongeval.
De inzet van een letselschadeadvocaat
Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.
Contact
Bent u in een vergelijkbare situatie terecht gekomen? De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma ondersteunen u waar gewenst. Neem vrijblijvend contact op.
Verwante informatie
- Meer informatie over bedrijfsongevallen
- Met welk soort letsel hebt u te maken?
- Aan welke voorwaarden voldoet een goede letselschadeadvocaat?
- De rol van de werkgever bij bedrijfsongevallen
- Hoe verloopt een schaderegelingsproces bij letselschade?
Verwante diensten
- Ondersteuning bij een verkeersongeval
- Ondersteuning bij ongeval met dieren