Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Nekklachten door koude lucht productiehal

Nekklachten die zijn ontstaan tijdens de werktijd. Kan een werkgever hier aansprakelijk voor gesteld worden? De werkgever heeft immers een zorgplicht. Het bijhouden van een dossier is echter wel noodzakelijk.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Heftruckchauffeur

Een heftruckchauffeur werkt jarenlang in koude productiehallen. Hierdoor krijgt hij te maken met nekklachten. Zijn nekklachten maken hem na verloop van tijd ongeschikt voor zijn werk als heftruckchauffeur. Door de vele klachten is hij gedwongen de functie neer te leggen.

Verband kou en nekklachten

De medewerker stelt dat de kou en de tocht in de koude productiehallen de aanleiding zijn van zijn nekklachten. Zijn fysieke beperking is dusdanig dat hij zijn werkzaamheden niet meer uit kan voeren. Hij wil de schade verhalen op zijn werkgever.

Een lastige discussie

In dergelijke gevallen is het achterhalen van het verband tussen klachten en werkzaamheden complex. Er lijkt sprake van een beroepsziekte. Is de oorsprong van de klachten daadwerkelijk terug te leiden op de kou? Zijn er bewijzen? Is er melding gemaakt bij de bedrijfsarts? Kortom: ‘is er dossier opgebouwd waaruit blijkt dat er een verband bestaat?'

Een dossier opbouwen

Wanneer u te maken krijgt met lichamelijke klachten tijdens het werk waarvan u vermoedt dat deze door het werk ontstaan, dan is het raadzaam een dossier aan te maken waarin alle ‘bewijzen’ worden vastgelegd. Het dossier wordt de fundering van de aansprakelijkheidsvraag. Zonder bewijzen wordt een dergelijke zaak erg moeilijk.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies vragen

In een dergelijke situaties is het raadzaam deskundig advies te vragen. De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma kunnen u hier bij ondersteunen. Neem nu contact met ons op.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba