Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeval op bedrijfsfeest of bedrijfsuitje

Een ongeval tijdens een bedrijfsfeest of bedrijfsuitje? Bij een ongeval op het werk is de werkgever vaak aansprakelijk voor de geleden schade. Dit vloeit voort uit de zorgplicht. Maar hoe zit dit wanneer er een ongeval plaatsvindt tijdens een bedrijfsuitje? Dit valt toch buiten de werkuren? Wolthers Jagersma adviseert u over de juridische kant van een ongeval.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Letsel tijdens bedrijfsuitje

Op 1 maart 2014 vond er een ongeval plaats tijdens een bedrijfsuitje. Tijdens het bedrijfsfeest worden twee werknemers met een heftruck naar de eerste verdieping getild. Ze kwamen ten val en vielen zo’n zes meter naar beneden. Gevolg: ernstig letsel.

Op een ander bedrijfsuitje gaat een team medewerkers ‘dansen op rolschaatsen’. Eén van de werknemers komt ten val en loopt hersenletsel op. Wat blijkt? Ze droeg geen helm. Terwijl dit wel verplicht was.

Aansprakelijk voor de schade?

Wie is er in dit geval aansprakelijk voor de schade van de werknemers? Het is immers zo dat werknemers niet in de uitoefening van hun functie schade lijden. Toch rust op werkgevers een bijzondere zorgplicht tijdens bedrijfsuitjes.

Onderzoek

Er wordt altijd onafhankelijk onderzoek uitgevoerd om te bepalen wat er exact gebeurt is. Aan de hand van dit onderzoek kan een letselschadeadvocaat bepalen of hij een claim indient. En hoe dit er uit komt te zien.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen in dit proces. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba