Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Bedrijfsongeval heftruck  | Letselschade

Een ongeval met een heftruck is een veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen. De impact van een ongeval verschilt. Wanneer er sprake is van ernstige letselschade ontstaat de vraag: wie is aansprakelijk voor de schade die het slachtoffer lijdt met dit ongeluk? De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma adviseren u.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Aangereden door heftruck

De meeste ongevallen met een heftruck vinden plaats doordat er in de chaos een collega wordt aangereden. Onder hoge werkdruk moet er tempo gemaakt worden waardoor er fouten ontstaan. Zo kennen wij het voorbeeld van een een heftruckchauffeur die even niet oplet en over de voet van zijn collega rijdt.

Praktijkvoorbeeld

Eén van onze dossiers laat het voorbeeld zien van een jonge werknemer die bezig is zijn heftruckcertificaat te halen. Op een druk moment tijdens een werkdag is er niemand die de heftruck kan bemannen. Toch is er iemand nodig die de benodigde werkzaamheden even op kan pakken. Simpelweg omdat het hele proces anders stagneert. De jongeman denkt: ‘dit kan ik ook wel even doen’. Hij stapt op de heftruck en rijdt naar achteren. Maar .. hij heeft zijn collega over het hoofd gezien. De collega is er niet op bedacht en valt.

De schade

De collega van de jonge werknemer breekt zijn kuitbeen en is voorlopig uit de roulatie. Hij dient geopereerd te worden. Daarna wacht een revalidatie. Behalve de fysieke schade is er in deze zaak sprake van inkomensschade doordat de werknemer voorlopig zijn werkzaamheden niet uit kan voeren. Uiteraard zijn er ook de kosten voor de medische behandeling die de werknemer moet ondergaan.

De aansprakelijkheidsvraag

Wie is verantwoordelijk voor de schade die ‘de collega’ heeft opgelopen? Wie gaat de kosten betalen (inkomensschade en medische kosten)? Enerzijds weet de heftruckchauffeur dat hij nooit de heftruck had mogen besturen zonder certificaat. Is hij dan verantwoordelijk voor de gemaakte kosten? Of valt dit allemaal onder de zorgplicht van de werkgever? Een werkgever dient er op toe te zien dat een werknemer pas op een heftruck mag rijden als hij ‘specifiek deskundig genoeg is om deze te besturen’.

Werkgever aansprakelijk

Wanneer vast komt te staan dat een medewerker tijdens zijn werkzaamheden gewond is geraakt, brengt dat al in beginsel aansprakelijkheid van de werkgever met zich mee. Ook wanneer de toedracht niet precies vaststaat of wanneer het ongeval is veroorzaakt door eigen onoplettendheid van de werknemer. Alleen wanneer de werkgever kan aantonen dat hij al zijn verplichtingen is nagekomen en dat hem geen enkel juridisch verwijt gemaakt kan worden, pas dan is hij mogelijk niet aansprakelijk voor het ongeluk.

Onafhankelijk onderzoek

Onderzoek in deze situaties is essentieel. Wat is er gebeurd? Hoe heeft het kunnen gebeuren? Wat hebben collega’s gezien? Wat vertellen de betrokkenen? Aan de hand van het onderzoek kan duidelijk worden wie verantwoordelijk is voor de geleden schade.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Advies

De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma maken gebruik van de opgedane, jarenlange ervaring om u deskundig te adviseren. Neem contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek.

advies aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba