Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade door instortende steiger

Wanneer een steiger instort in een werkomgeving dan kan dit grote gevolgen hebben voor medewerkers die werkzaam zijn. Wanneer u letselschade oploopt bij een bedrijfsongeval ondersteunen de letselschade advocaten van Wolthers Jagersma u op deskundige wijze.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Letselschade tijdens het werk

Een schilder raakt zwaargewond nadat de steiger waarop hij aan het werk is instort. Hij valt een aantal meters naar beneden en loopt zwaar hersenletsel op. Gevolg is dat hij zijn functie als schilder nadien niet meer uit kan voeren. Behalve de fysieke beperkingen krijgt de schilder te maken met verlies aan arbeidsvermogen en hoge kosten voor  de revalidatie. Hij heeft baat bij een professionele beantwoording van de aansprakelijkheidsvraag. Kan de schade verhaald worden op zijn werkgever? Om deze vraag te beantwoorden is onafhankelijk onderzoek noodzakelijk.

Vergoeding van de kosten

Na onderzoek van de arbeidsinspectie blijkt dat de steiger niet goed is opgebouwd. Daar de werkgever een zorgplicht heeft voor zijn werknemers betekent dit dat de schilder zijn werkgever aansprakelijk kan stellen. De schilder krijgt zijn verlies van arbeidsinkomen uitbetaald. Ook de kosten voor revalidatie kunnen verhaald worden.

Onderzoek door de arbeidsinspectie

Wanneer er sprake is van een bedrijfsongeval stelt de arbeidsinspectie een onafhankelijk onderzoek in naar de toedracht. Aan de hand van het boeterapport kan vaak worden vastgesteld wie aansprakelijk is voor de schade.

Deskundige hulp van een letselschade advocaat

Wanneer u in een dergelijke situatie bent beland raden wij u aan de hulp van een deskundige letselschade advocaat in te schakelen. Een ongeluk kan u maar ook uw familie emotioneel behoorlijk raken. Wolthers Jagersma verzorgt in dat geval de financiële afwikkeling. Wij begeleiden u op deskundige wijze in dit proces zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen in dit proces. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

direct contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba