Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeval uitzendkracht productieomgeving | Wie is aansprakelijk?

Een medewerker valt van de trap in een productieomgeving. Er ontstaat letselschade. Wie is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de ontstane letselschade?

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Het arbeidsongeval

Een werknemer werkt als uitzendkracht voor een productiebedrijf. Hier verwerkt men schroeven en moeren. De uitzendkracht heeft als taak de schroeven te sorteren. Om zijn werkplek te bereiken moet hij een trap beklimmen. Dit gaat het eerste half jaar goed … totdat hij halverwege een werkdag zijn werkplek verlaat en via de trap naar de kantine wil gaan om te lunchen. Hij glijdt uit over een aantal schroeven en moeren die op de trap liggen en belandt met rugletsel in het ziekenhuis.

Wie is schuldig aan dit ongeval?

De medewerker loopt ernstig rugletsel op waardoor hij een tijdlang niet kan werken. Hierdoor is er sprake van inkomensverlies. De vraag rijst wie nu verantwoordelijk is voor de geleden schade?

De werkgever aansprakelijk?

In dit geval stelt de werknemer de werkgever aansprakelijk voor de schade. Hij stelt dat hij is gevallen door uit te glijden over materiaal wat niet op de trap hoort te liggen. De werkgever vindt echter dat hij voldoende maatregelen heeft genomen. De maatregelen die de werkgever noemt:

Een veilige werkplek creëren door de werkgever

Een werkgever is vanuit de zorgplicht verplicht veilige werkomstandigheden te creëren. In de praktijk blijkt dat de zorgplicht van de werkgever erg ver gaat. Ofwel er wordt niet snel aangenomen dat de werkgever aan zijn zorgplicht heeft voldaan.

Wat stelt de rechter?

De trap was geplaatst onder het balkon en de loopband. Hierdoor kwam het voor dat moeren en schroeven soms op de trap vielen. Hiermee heeft de werkgever een risico genomen aldus de rechter. Ondanks de gestelde maatregelen treft de werkgever blaam in dit stuk. De werkgever had dit moeten voorkomen door bijvoorbeeld een net te plaatsen waarin de schroeven opgevangen hadden kunnen worden.

Gewend raken aan gevaarlijke omstandigheden

Bovendien dient een werkgever zich bewust te zijn van het feit dat werknemers in gevaarlijke situaties gewend raken aan de omstandigheden waardoor zij minder opletten. In dit geval was de werkgever dus aansprakelijk.

Inzet letselschadeadvocaat

Wanneer u onverhoopt in een dergelijke situatie bent beland, is juridische bijstand nodig. Hoe eerder een letselschade advocaat wordt ingeschakeld des te sneller het proces verloopt en dossiergegevens bewaard goed worden vastgelegd.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

vrijblijvend contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba