Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Val van dak oorzaak van letselschade?

Een medewerker valt van het dak tijdens zijn werk. De vraag die rijst is: 'wie verantwoordelijk is voor de geleden schade?' Is dit de werknemer zelf? Of de werkgever? Wolthers Jagersma ondersteunt u bij de juridische afwikkeling.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Op gympen het dak op

Een medewerker is betrokken bij de oplevering van een nieuwbouw huis. Hij is verantwoordelijk voor het leggen van de dakpannen. Het is een wat regenachtige dag. Dus de dakpannen zijn glad. Gevolg is dat hij uitglijdt en twee meter naar beneden valt. Hij breekt hierbij zijn enkel. Het blijkt te gaan om een gecompliceerde breuk.

Ernstige gevolgen

Dit ongeval heeft ernstige gevolgen voor de werknemer. Hij is enkele maanden uit de roulatie doordat hij geopereerd wordt, in het gips moet en vervolgens gaat revalideren. Thuis leeft hij in een gezin met een zwangere vrouw en een dochtertje. Hij voorzag in het levensonderhoud. In dit geval zijn de financiele gevolgen van het ongeluk ingrijpend.

Wie is verantwoordelijk

Bij een dergelijk ongeval wordt er onderzoek gedaan naar wie verantwoordelijk is voor de situatie. In dit geval blijkt dat de werkgever niet heeft voldaan aan haar zorgplicht. De werknemer droeg namelijk geen veiligheidsschoenen. Ook was er geen valbeveiliging aangebracht.  Het is voor te stellen dat dit tot levensgevaarlijke situaties kan leiden wanneer men op hoogte werkt. De werkgever stelde dat de werknemer zelf ook aan het dragen van zijn veiligheidsschoenen had kunnen denken. De werkgever heeft gelijk maar als het gaat om de aansprakelijkheidsvraag weegt de zorgplicht van de werkgever zwaarder.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te begeleiden in dit proces. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

vrijblijvend advies aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba