Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Val van steiger | Letselschade bedrijfsongeval

Wie is aansprakelijk wanneer een medewerker onder werktijd van de steiger valt en hierbij met letselschade te maken krijgt? Valt dit onder de zorgplicht van een werkgever? Of is de werknemer hier zelf verantwoordelijk voor.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Schilder valt van steiger

Bij de renovatie van een oud pand heeft een schilder als taak de kozijnen te schilderen. Met zijn verfmateriaal begeeft hij zich naar boven op de steiger die hiervoor geplaatst is. Hij is geconcentreerd aan het werk. Een collega onderaan de steiger roept iets waarop hij zich omdraait. Op het moment dat hij draait beweegt de steiger en valt hij naar beneden.

Schade

De schilder heeft te maken met ernstig rugletsel. Dit letsel maakt het onmogelijk om zijn functie als schilder nog uit te oefenen in de toekomst.  Het gevolg is een groot verlies aan arbeidsvermogen nu en in de toekomst. Door het rugletsel zijn de keuzes als het gaat om een baan beperkt. Hele dagen zitten of staan is namelijk niet mogelijk.

Oorzaak: steiger niet op rem

De steiger (in deze kwestie) bleek niet op de rem te staan. Uit onderzoek blijkt dat de rem niet goed functioneerde. De vraag die nu rijst is uiteraard: wie is verantwoordelijk voor deze situatie? Wie gaat de schade betalen? Wie moet de steiger op de rem zetten? Is de schilder zelf verantwoordelijk? Of de aannemer die de klus leidt?

Wat is er gebeurd?

Eerst wordt in kaart gebracht wat er exact gebeurd is. Vervolgens worden de verantwoordelijkheden en taken van de betreffende partijen in kaart gebracht. Op basis van dit onderzoek kunnen er conclusies getrokken worden. Uiteraard verschilt dit per situatie.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen bij de vraag: 'Hoe werkt de aansprakelijkheid bij de val van steiger. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

vrijblijvend eerste gesprek aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba