Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Werkgever ontkent aansprakelijkheid na bedrijfsongeval

U vindt dat de werkgever aansprakelijk is voor een bedrijfsongeval maar de werkgever betwist dit? Wat doet u nu? Wolthers Jagersma ondersteunt u in dit proces.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Letselschade bij een bedrijfsongeval

Dagelijks ontstaan ongelukken op de werkvloer. Dit met letselschade voor werknemers als gevolg. Wie is in dat geval aansprakelijk voor de geleden schade? Voorbeelden van ongevallen op de werkvloer zijn:

Uit de praktijk

Een werknemer valt van een steiger waardoor hij zwaar rug- en hersenletsel oploopt. Hij belandt in een langdurig revalidatietraject. Naast de emotionele en fysieke schade is er ook sprake van aanzienlijke financiële schade. Behalve verlies aan arbeidsvermogen worden er hoge kosten gemaakt door ziekenhuisopname en revalidatie.

Aansprakelijkheid werkgever

De werknemer vindt dat de werkgever aansprakelijk is voor het ongeval. De werkgever ontkent dit echter ten stelligste. Beide partijen belanden in een impasse. De vraag is wat nu?

Inschakelen van een letselschadeadvocaat?

De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma zijn gespecialiseerd in het vinden van een passende oplossing voor elke unieke situatie. Ook wanneer u te maken hebt met een bedrijfsongeval waarbij de werkgever ontkent aansprakelijk te zijn. Wij proberen voor u de onderste steen boven water te halen. Wanneer de werkgever aansprakelijk blijkt te zijn, zal hij de schade moeten vergoeden. De meeste werkgevers zijn tegen aansprakelijkheid verzekerd, zodat de discussies over aansprakelijkheid en omvang van de schade meestal met een verzekeringsmaatschappij worden gevoerd.

Waarom hulp inschakelen

Een slachtoffer van letselschade is druk genoeg met zijn herstel. Vaak ontbreekt de energie en het overzicht om de afwikkeling van de aansprakelijkheidsvraag en de schade te kunnen opbrengen. Een letselschadeadvocaat vertegenwoordigt uw belangen. Hij gaat in gesprek met de werkgever en andere betrokken partijen.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

direct contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba