Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Whiplash klachten na bedrijfsongeval

Wanneer u te maken hebt gehad met een bedrijfsongeval waarbij whiplash klachten zijn ontstaan is het de vraag of u de werkgever aansprakelijk kunt stellen voor de kosten die dit met zich meebrengt. De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma bieden deskundige ondersteuning.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Een bedrijfsongeval

Een jonge vrouw loopt tijdens haar werk tegen een (op een onlogische plek) laaghangend zonnescherm aan. Ze valt achterover en belandt thuis met tal van klachten die wijzen op een whiplash. Ze krijgt te maken met typische whiplashklachten als concentratieverlies, vergeetachtigheid en vermoeidheid. Gevolg is dat deze mevrouw niet meer aan het werk kan.

Cognitief functioneren

Deze mevrouw was goed opgeleid en gaf invulling aan een academische functie. Haar cognitief functioneren was dusdanig aangetast dat goed functioneren niet meer mogelijk was. De ‘vage’ klachten leiden tot onbegrip bij de werkgever. Na twee jaar verliest zij haar baan en belandt in de WIA uitkering.

Vergoeding verzekeraar

Deze mevrouw loopt aantoonbaar verlies aan arbeidsvermogen (inkomensschade) op. Wat zij in haar huidige baan verdiende ontvangt zij nu niet meer aan salaris inkomsten. Dit verschil werd vergoed door de verzekeraar.

Whiplash klachten

Whiplash klachten ontstaan vaak doordat mensen in een situatie terecht zijn gekomen waarbij het lichaam onverwacht een fikse klap oploopt (voornamelijk het hoofd, de nek en schouders). Whiplash klachten zijn vaak moeilijk objectiveerbaar. Ofwel er is vaak sprake van zogenaamde vage klachten. De buitenwereld ziet vaak niet wat er aan de hand is. En toch ontstaan er problemen in werksituaties.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Dit geldt zeker voor zaken waarbij sprake is van whiplash klachten. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen in dit proces. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba