Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Aansprakelijkheid bij ongeval ZZP'er

Wanneer u als ZZP’er een ongeval krijgt terwijl u werkt zijn de consequenties groter dan wanneer u in loondienst bent. Wanneer u niet meer kunt werken loopt u direct inkomsten mis. Wanneer u geen financiële buffers hebt kan dit, naast de fysieke en emotionele schade, grote gevolgen hebben. De vraag is of u de schade van een ongeval kunt verhalen. Wolthers Jagersma staat u bij in dit traject.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Ongeval voor ZZP’ er

Een ZZP ‘er heeft een eenmanszaak. Hij repareert staalconstructies. De man is in zijn functie als ZZP'er aan de slag voor een productiebedrijf. Eén van de productiemachines blijkt kapot te zijn. Hij gaat de machine repareren. Dit gaat echter helemaal fout wanneer hij valt. Hij belandt met zijn been in de 'lopende' machine en raakt zwaar gewond. Zijn been moet gedeeltelijk geamputeerd worden.

Grote gevolgen

Dit ongeluk heeft grote gevolgen. De ZZP ‘er kan zijn werk niet meer uitvoeren. Het duurt uiteraard een tijd voordat hij weer aan werk kan denken. Hij wordt geopereerd, moet revalideren en leren omgaan met zijn handicap. Het huis moet aangepast worden aan zijn handicap. En hij heeft, zeker in eerste instantie, veel hulp nodig. Zijn werk kan hij niet meer doen. Er is zeker sprake van een verlies aan arbeidsvermogen. Kan deze schade gecompenseerd worden.

Aansprakelijkheid

Uit onderzoek blijkt dat de opdrachtgever niet voldoende veiligheidsmaatregelen had getroffen. Om te voorkomen dat medewerkers in de buurt van de machine uitglijden zijn veiligheidsschoenen en een goede ondergrond een must. Dit was echter niet als dusdanig georganiseerd.

Wie is nu verantwoordelijk voor dit ongeluk? Normaal gesproken is een werknemer in dienst. Op dat moment heeft de werkgever een zorgplicht. Maar geldt dit ook voor ZZP ‘ers? In 2012 heeft de Hoge Raad hierover een belangrijke uitspraak gedaan. Wanneer de ZZP ‘er dezelfde werkzaamheden verricht als de werknemers op een werkplaats dan valt dit ook onder de zorgplicht van de werkgever. Dat houdt dus in dat bij nalatigheid van de werkgever de ZZP’er zijn schade vergoed kan krijgen.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Contact

Bent u in een vergelijkbare situatie terecht gekomen? De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma ondersteunen u waar gewenst. Neem vrijblijvend contact op.

neem vrijblijvend contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba