Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade advocaat brandwonden

Wanneer u brandwonden opgelopen heeft door het toedoen van een ander, dient u de kosten voor het behandelen van deze brandwonden vergoed te krijgen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u een schadeclaim in te dienen bij uw verzekeraar. Daarbij heeft u in het geval van brandwonden vaak recht op een schadevergoeding voor het opgelopen lichamelijk letsel. In dit artikel vertellen we u meer over letselschade in de vorm van brandwonden en de hulp van een advocaat die u hierbij kunt aanvragen.

De ernst van brandwonden

Letselschade in de vorm van brandwonden kan ontstaan, als uw huid gedurende een langere tijd aan een temperatuur van minimaal 42 graden wordt blootgesteld. Om de ernst van de letselschade in de vorm van brandwonden aan te geven, gebruikt men verschillende schalen. Een eerstegraads brandwond is bijvoorbeeld een droge, rode plek op de huid. Bij een tweedegraads brandwond gaat het over een pijnlijke, rode plek op de huid waar blaren op kunnen ontstaan. In het geval van een derdegraads brandwond worden de zenuwuiteinden in de huid dermate beschadigd, dat deze niet meer goed functioneren. U voelt de pijn hierdoor niet meer.

Dergelijke brandwonden kunnen ontstaan als iemand per ongeluk een hete theepot over uw huid heen laat vallen, als u zich brandt aan een hete machine op uw werk, bij een ongeval waar uw huid over het asfalt schuurt, enzovoort. De schade die u hierbij oploopt dient te worden vergoed middels een schadevergoeding.

Hulp van een letselschadeadvocaat

Een letselschadeadvocaat kan u helpen bij de aanvraag van een dergelijke schadevergoeding. Wanneer iemand anders schuldig is voor de opgelopen schade, kunt u hem of haar aansprakelijk stellen. Vervolgens kunt u, of bijvoorbeeld een arts, bepalen wat een passende vergoeding voor de opgelopen letselschade zou zijn. Het gaat hierbij niet alleen over de directe letselschade in de vorm van zichtbare brandwonden, maar ook om schade die op latere leeftijd kan ontstaan.

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba