Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade advocaat hondenbeet

Veel mensen zijn bang voor honden, wat niet geheel onterecht is! Waar veel honden lieve beesten zijn, kan een hond soms ineens agressief worden. Bent u gebeten door een hond, waarbij u letselschade opgelopen heeft? Wellicht komt u in aanmerking voor een schadevergoeding, zeker als u gebeten bent door de hond van iemand anders. Een letselschadeadvocaat op het gebied van hondenbeten kan u helpen bij het eisen van een schadevergoeding en het vaststellen van de hoogte daarvan. Wist u bijvoorbeeld, dat u niet alleen recht heeft op een vergoeding voor de gemaakte dokterskosten? Vaak maakt u ook aanspraak op zogenaamd smartengeld.

Gevolgen van een hondenbeet

In sommige gevallen heeft u voldoende aan een doktersbezoek na een hondenbeet, in andere gevallen gaan de gevolgen veel verder. Bij een lichte hondenbeet is het halen van een vaccinatie en een eventuele behandeling van de wond in de meeste gevallen voldoende. U kunt in dit geval proberen om de gemaakte kosten terug te krijgen via een schadevergoeding van de eigenaar van de hond. Een letselschadeadvocaat voor hondenbeten kan u hierbij helpen. In het geval van een hondenbeet van uw eigen hond maakt u vanzelfsprekend geen aanspraak op een schadevergoeding.

Heeft u echter ook te maken met psychische klachten na de hondenbeet, dan kunt u zogenaamd smartengeld krijgen. Merkt u bijvoorbeeld dat u minder naar buiten gaat of honden in zeer overdreven vorm ontwijkt? Wellicht heeft u de hulp van een psycholoog nodig, waarvoor de kosten verhaald kunnen worden op de eigenaar van hond.

Letselschadeadvocaat bij hondenbeten

Een erkende letselschadeadvocaat kan u helpen bij het eisen van een schadevergoeding om de kosten voor de gevolgen van een hondenbeet te kunnen betalen. Dit gaat zowel over de medische kosten voor het behandelen van de wond bij een arts of in het ziekenhuis, een eventuele vaccinatie, enzovoorts, als ook over de kosten voor een psycholoog of andere zorg.

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba