Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade advocaat inwendig letsel

Een slachtoffer van een verkeersongeval, of bijvoorbeeld een ernstig bedrijfsongeval kan te maken krijgen met inwendig letsel. Voorbeelden van inwendig letsel zijn bijvoorbeeld buikletsel, orgaanletsel, borstletsel, hoofdletsel of hersenletsel. Door de diversiteit aan soorten lichamelijk letsel, is het erg lastig om de hoogte van een schadevergoeding voor het opgelopen letsel te bepalen. Een letselschadeadvocaat voor inwendig letsel kan u hierbij helpen, evenals dat een dergelijke advocaat u helpt bij het aansprakelijk stellen van de schuldige bij een ongeluk.

Gevolgen van inwendig letsel

Inwendig letsel is een zeer breed begrip, waar verschillende vormen van lichamelijk letsel onder vallen. Het is hierdoor lastig te zeggen voor welke vormen van schadevergoeding u in aanmerking komt na een ongeluk door andermans toedoen. In ieder geval kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding voor de gemaakte medische kosten na een ongeluk. Denk aan de kosten voor de behandeling in het ziekenhuis, de kosten die achteraf zijn gemaakt voor herhaalbezoeken aan een arts, enzovoorts.

Het is niet altijd direct mogelijk om een goede indicatie van deze kosten te maken, omdat u niet weet welke kosten er in de toekomst nog gemaakt zullen worden. Een arts en letselschadeadvocaat voor inwendig letsel kunnen u hierbij helpen.

Schadevergoeding voor overige kosten

In de meest ernstige vormen van inwendig letsel bent u voor het leven getekend en kunt u bijvoorbeeld niet meer of minder werken. Bent u zelf in zo’n situatie terechtkomen? Vaak heeft u dan naast een schadevergoeding voor medische kosten tevens recht op een vergoeding voor aanpassingen aan uw woning, hulp aan huis, enzovoorts. Hier kunnen ook psychische klachten bij komen, die vallen onder immateriële schade. De hoogte van deze schade is vaak lastig te bepalen, waarbij een letselschadeadvocaat voor inwendig letsel de uitkomst kan bieden. Samen met een arts wordt gekeken in welke mate u recht heeft op een vergoeding.

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | web applicaties dotsolutions