Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade advocaat overlijden

Hoewel u bij het overlijden van een dierbare niet zit te wachten op ingewikkelde verzekeringszaken, rechtszaken, enzovoorts, heeft u bij het overlijden van een dierbare in sommige gevallen recht op een schadevergoeding. Denk bijvoorbeeld aan de situaties waarin iemand als gevolg van een ernstig ongeval is komen te overlijden, zonder hierbij zelf schuldig te zijn. Ook wanneer iemand bij een bedrijfsongeval overlijdt, heeft u vaak recht op een vergoeding. Een letselschadeadvocaat voor het overlijden van dierbaren kan u hierbij helpen! Zo kunt u zichzelf bezighouden met bijvoorbeeld de begrafenis of crematie, terwijl de advocaat een zo hoog mogelijke vergoeding voor u na probeert te streven.

Vormen van schadevergoeding bij overlijden

Een schadevergoeding bestaat vaak uit verschillende componenten, waarvan de kosten voor de begrafenis of crematie vaak de grootste post zijn. Let wel, er zit vaak een maximum aan een dergelijke vergoeding. Een letselschadeadvocaat voor overledenen kan u helpen bij het inschatten van de hoogte van deze vergoeding, zodat u hier tijdens het organiseren van een begrafenis of crematie rekening mee kunt houden.

Andere onderdelen van een schadevergoeding zijn bijvoorbeeld de kosten voor huishoudelijke hulp voor een weduwe, aanpassingen aan woningen, de kosten voor het verkopen van een woning, een vergoeding voor het levensonderhoud van een weduwe, enzovoorts. Wanneer u er na het overlijden van uw partner alleen voor komt te staan, dient u immers ook in uw eentje te zorgen voor de bekostiging van uw woning.

Hulp van een letselschadeadvocaat

Een erkende letselschadeadvocaat voor het overlijden van een dierbare bij u in de buurt kan u helpen bij het vaststellen van de hoogte van een schadevergoeding, het samenstellen van de kostenposten voor een schadevergoeding en bij het aansprakelijk stellen van een schuldige. Zo hoeft u hier zelf geen zorgen over te maken, direct na het overlijden van een dierbare.

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba