Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Gebeten door een hond? Wie betaalt de schade?

Wanneer u bent gebeten door een hond van een ander is het de vraag wie de schade dient te betalen? Een hondenbeet kan tijdelijk en blijvend letsel geven. Wanneer u in een dergelijke situatie terecht bent gekomen kunt u terecht bij de letselschade advocaten van Wolthers Jagersma voor juridische ondersteuning.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

In de praktijk

Een vrouw laat ’s avonds haar hond uit. Wanneer zij een voorbijgaande man passeert die ook zijn hond uitlaat valt de hond van deze man haar hond aan. Zij is hier echter niet op bedacht en ze valt doordat de hond haar van de sokken loopt. Ze belandt met haar hoofd op de grond en loop behoorlijk letsel aan haard hoofd op.

Naar het ziekenhuis

De mevrouw moet naar het ziekenhuis. Hier blijkt dat haar hoofd en nek een behoorlijke klap gehad hebben. In eerste instantie lijken de klachten mee te vallen maar over een langere periode bezien blijft zij last houden van ‘vage klachten’ als concentratieproblemen en vergeetachtigheid. Door de klap die zij heeft gemaakt doen zich klachten voor die lijken op whiplashklachten.

Moeilijkheden op haar werk

De vrouw was werkzaam als accountant. Door haar concentratieproblemen is zij niet meer in staat haar functie volledig uit te oefenen. Daar waar zij 40-urige werkweken maakte kan zij nu maximaal vijftien uur in een week werken. Naast de fysieke schade is hier sprake van verlies aan arbeidsvermogen.

Kosten verhalen

Kunnen de kosten zoals de inkomensschade en de ziekenhuiskosten verhaald worden op de eigenaar van de andere hond? Wie is verantwoordelijk voor de schade in een dergelijke situatie? Artikel 6:179 stelt dat juridisch gezien de aansprakelijkheid voor dieren in eerste instantie bij de bezitter of eigenaar ligt.

Getuigen en onderzoek

In deze situatie wordt onderzoek gedaan naar wat zich heeft voorgedaan in deze situatie. Zijn er getuigen? Is er ander bewijsmateriaal? Wat zeggen beide eigenaren over de situatie? Wanneer er duidelijkheid ontstaat over de aard van het ongeluk kan er invulling worden gegeven aan de schadevraag.

Juridische bijstand

Wanneer u onverhoopt in een dergelijke situatie bent beland is juridische bijstand een pre. Hoe eerder een letselschade advocaat wordt ingeschakeld des te sneller het proces verlopen en dossiergegevens bewaard blijven.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Voor veel mensen is het bellen naar een advocaat een hoge drempel vanwege het kostenaspect. De kosten van een letselschadeadvocaat zijn echter ook verhaalbaar, net als de schade. Een informerend telefoontje kost u niets, maar kan u veel opleveren.

Contact

Hebt u vragen? Wilt u deskundig advies? Neem dan nu contact op met het letselschade advocatenkantoor van Wolthers Jagersma.

direct contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba