Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Hond bijt voorbijganger op eigen erf

Wanneer een hond bijt op het moment dat u zich op het terrein van de eigenaar begeeft is het de vraag wie verantwoordelijk is voor de ontstane schade? Had u zich niet op het terrein moeten begeven? Of is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor de schade? De specialisten van Wolthers Jagersma bieden deskundige, juridische ondersteuning.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Een collectant op het erf

Een vrouwelijke collectant wandelt naar de voordeur bij één van de woningen waar ze collecteert. Ze weet dat deze mensen een hond hebben. Maar normaal gesproken reageert de hond rustig en kan ze normaal het erf op wandelen. Dit keer blijkt de hond echter minder vriendelijk. Wanneer ze bij de voordeur staat loopt de hond achter haar langs en grijpt haar in het been.

Onverklaarbaar en onverwacht gedrag

De hond had niet in de gaten dat de collectant het erf had betreden. Hij rende naar het hek en zag onverwacht een onbekend iemand bij de voordeur staan. Vanuit zijn dierlijke reflex greep hij de vrouw. Hieruit blijkt dat hoe goed u ook met een dier overweg kunt, het altijd zaak is in ogenschouw te nemen dat een dier onverklaarbaar en onberekenbaar gedrag kan vertonen.

Wie is aansprakelijk

De mevrouw in deze kwestie houdt een lelijke wond over aan de hondenbeet. Allereerst moet ze een tetanusprik halen om erger te voorkomen. Daarnaast is er blijvend letsel in de vorm van een litteken. Ook heeft zij fysiotherapie nodig om weer optimaal te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Wie is in een dergelijk geval aansprakelijk voor de schade? De eigenaar verwees in deze zaak naar het bord dat aan het hek hangt met een waarschuwing voor een wakende hond. De collectant had dus kunnen weten dat de hond aanwezig was. De collectant stelde dat zij al vaker het erf had betreden en nooit gebeten was.

In een dergelijke zaak wordt getracht een objectieve weergave van de situatie te krijgen. Hierbij worden de verhalen van het slachtoffer en andere partijen in kaart gebracht en aangevuld met eventueel bewijs. Ook zijn er de juridische voorwaarden waaraan een situatie getoetst wordt. In basis geldt dat juridisch gezien de aansprakelijkheid voor dieren in eerste instantie bij de bezitter of de eigenaar ligt.

Juridische bijstand

Wanneer u in een dergelijke situatie bent beland is deskundige juridische bijstand belangrijk. Hoe eerder een letselschade advocaat wordt ingeschakeld des te sneller het proces verlopen en dossiergegevens bewaard blijven.

De kosten voor een letselschade advocaat

Voor veel mensen is het bellen naar een advocaat een hoge drempel vanwege het kostenaspect. De kosten van een letselschadeadvocaat zijn echter ook verhaalbaar, net als de schade. Een informerend telefoontje kost u niets, maar kan u veel opleveren.

Contact

Hebt u vragen? Wilt u deskundig advies. Neem dan nu contact op met het letselschade advocatenkantoor van Wolthers Jagersma.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba