Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeluk met paard op manege

Bij een ongeluk met paarden op een manege is het de vraag op wie de schade verhaald kan worden. Is de manege verantwoordelijk of de eigenaar van een paard. Wolthers Jagersma zet een aantal aandachtspunten op een rijtje.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Paardrijden op de manege

Paardrijden is een veelbeoefende hobby in Nederland. Helaas is dit niet geheel zonder risico. Het kan zijn dat een paard op hol slaat of een trap geeft. In dat geval kan er sprake zijn van ernstige letselschade. Veel ruiters rijden paard op de manege. Met enige regelmaat valt er een ruiter van zijn paard met alle gevolgen van dien. Wanneer dit het geval is ontstaat de vraag wie aansprakelijk is voor de schade=

Schade

Een val van een paard betekent vaak een behoorlijke klap voor de ruiter. Whiplash klachten, gebroken ledematen of rugletsel (dwarslaesie) komen regelmatig voor. Langdurig letsel leidt naast de fysieke schade ook tot financiële schade.

Kan ik de schade verhalen op de manege

Of u de schade kunt verhalen op de manege hangt af van de situatie. In de wet is geregeld dat de eigenaar van een dier (paard) verantwoordelijk is voor het gedrag van dit dier. Dit gaat om schade die voortkomt uit de eigen energie van het dier. Hier wordt het onberekenbare element van een dier ook onder gerekend. Toch weet de ruiter dat er een risico bestaat wanneer hij op een paard stapt. Ondanks dat dit het geval is krijgt een ruiter die letselschade oploopt op de manege zijn schade vaak geheel of gedeeltelijk vergoed.

Nalatigheid op de manege

Wanneer er sprake is van nalatigheid door de manege dan wordt het een ander verhaal. Nalatigheid kan zich voordoen in de vorm van:

Jonger dan 14 jaar

Wanneer een ruiter jonger is dan veertien jaar geldt dat eigen schuld niet van toepassing is.

Onafhankelijk onderzoek

Onafhankelijk onderzoek kan belangrijke informatie verschaffen als het gaat om de aansprakelijkheid. In dit geval wordt weer gegeven wat er nu exact gebeurd is. Aan de hand van deze gegevens kunnen de letselschade advocaten van Wolthers Jagersma u deskundig bijstaan om een goede oplossing te vinden in uw situatie.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Contact

Hebt u vragen? Wilt u deskundig advies. Neem dan nu contact op met het letselschade advocatenkantoor van Wolthers Jagersma.

direct advies aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba