Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeluk met paarden en letselschade

Paardrijden is een veelbeoefende hobby in Nederland. Helaas is paardrijden niet zonder risico en regelmatig gebeuren er dan ook ongelukken. Een val kan aanleiding zijn van ernstige fysieke schade. Wie is in dat geval aansprakelijk voor de kosten die dit met zich meebrengt?

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Verschillende ongelukken

Ongelukken met paarden kunnen zich voordoen in meerdere hoedanigheden:

De eigenaar is verantwoordelijk

Juridisch gezien is de aansprakelijkheid voor dieren in de wet geregeld in artikel 6:179. In de wet is geregeld dat de eigenaar van een dier (paard) verantwoordelijk is voor het gedrag van dit dier. Dit gaat om schade die voortkomt uit de eigen energie van het dier. Hier wordt het onberekenbare element van een dier ook onder gerekend.

Verantwoordelijkheid op een manege paard

Wanneer een ruiter een ongeluk krijgt op een manege paard of in een les op de manege dan rijst de vraag of de eigenaar of de ruiter verantwoordelijk is voor de schade. Ondanks dat de ruiter weet dat er een risico bestaat wanneer hij op een paard stapt blijkt dat de ruiter toch vaak (een deel van) de schade vergoed krijgt.

Letselschade door paarden in beroepssituaties

Ook een hoefsmid of een dierenarts kan gewond raken tijdens de uitoefening van zijn werk met paarden. Wanneer blijkt dat de hoefsmid alle benodigde voorzorgsmaatregelen heeft getroffen kan het zijn dat de eigenaar van het paard aansprakelijk gesteld wordt voor de schade. Lees meer over letselschade door paarden in beroepssituatie.

Onafhankelijk onderzoek

Onafhankelijk onderzoek kan belangrijke informatie verschaffen als het gaat om de aansprakelijkheid. In dit geval wordt gevraagd weer te geven wat er nu exact gebeurd is. Aan de hand van deze gegevens kunnen de letselschade advocaten van Wolthers Jagersma u deskundig bijstaan om een goede oplossing te vinden in uw situatie.

Contact

Hebt u vragen? Wilt u deskundig advies. Neem dan nu contact op met het letselschade advocatenkantoor van Wolthers Jagersma.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba