Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Paard slaat op hol | Aansprakelijkheid en schadevergoeding

Wanneer een paard op hol slaat ontstaan gevaarlijke situatie. Hierbij kan een slachtoffer te maken krijgen met letselschade. De vraag is wie aansprakelijk gesteld kan worden voor de geleden schade?

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Zwaar rugletsel na ongeluk

Een groepje ruiters maakt zich op voor een buitenrit in de omgeving van de manege. Op de paarden van de manege gaan ze een uurtje de vrije natuur in. Dit gaat goed totdat het paard van een jonge mannelijke ruiter schrikt van auto die toetert in het voorbij rijden. Het paard slaat op hol. De ruiter wordt van zijn paard geslingerd en belandt met een harde klap op de grond.

De schade

De jonge ruiter breekt bij het ongeluk een rugwervel en moet per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. De gebroken rugwervel maakt dat hij een tijdje in het ziekenhuis dient te verblijven alvorens hij naar huis kan. Ook dient hij te revalideren. Dit betekent dat hij naast de fysieke schade ook te maken heeft met een behoorlijke financiële kostenpost.

Aansprakelijkheid bij een ongeluk met paard

De vraag is wie aansprakelijk is voor een ongeluk in een dergelijke situatie? Doorgaans geldt voor dieren dat de eigenaar verantwoordelijk is voor het gedrag van een paard. In dit geval zou betekenen dat de manege aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeluk. Maar in hoeverre is het gedrag van de ruiter van invloed hierop?

Onafhankelijk onderzoek

Onafhankelijk onderzoek kan belangrijke informatie verschaffen als het gaat om de aansprakelijkheid. In dit geval wordt gevraagd weer te geven wat er nu exact gebeurd is. Aan de hand van deze gegevens kunnen de letselschade advocaten van Wolthers Jagersma u deskundig bijstaan om een goede oplossing te vinden in uw situatie.

De kosten voor een letselschade advocaat

Voor veel mensen is het bellen naar een advocaat een hoge drempel vanwege het kostenaspect. De kosten van een letselschadeadvocaat zijn echter ook verhaalbaar, net als de schade. Een informerend telefoontje kost u niets, maar kan u veel opleveren.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Contact

Hebt u vragen? Wilt u deskundig advies. Neem dan nu contact op met het letselschade advocatenkantoor van Wolthers Jagersma.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba