Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Hondenbeet en recht op schadevergoeding

Hebt u recht op een schadevergoeding wanneer u bent gebeten door een hond van een ander? Doorgaans is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor het gedrag van zijn hond. De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma zetten samen met u de belangrijkste zaken op een rij.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Elke ochtend hardlopen

Een jonge man gaat elke ochtend hardlopen. Hij is in training voor een halve marathon. Deze morgen loopt hij langs een huis waar een Duitse herder het terrein bewaakt. Wanneer hij het huis voorbij rent schiet de Duitse herder van het erf af en grijpt de hardlopende man in zijn been. Gevolg is dat de man naar het ziekenhuis waar hij behandeld wordt met beenletsel.

De schade

De man is in zijn dagelijks leven werkzaam als heftruckchauffeur in een productieomgeving. Zijn fysieke gesteldheid belemmert hem zijn werkzaamheden uit te voeren gedurende een aantal maanden. Er is dus sprake van verlies aan arbeidsvermogen. Daarnaast is er voor de man de teleurstelling daar hij ook de geplande ‘halve marathon’ moet laten schieten.

Wie is aansprakelijk?

De vraag is wie aansprakelijk is in een dergelijke situatie? Juridisch gezien is de aansprakelijkheid voor dieren in de wet geregeld in artikel 6:179. De bezitter of eigenaar van een dier is in eerste instantie aansprakelijk voor de door het dier aangerichte letselschade. Er rust een zogenaamde risico aansprakelijkheid op de eigenaar van het dier.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Voor veel mensen is het bellen naar een advocaat een hoge drempel vanwege het kostenaspect. De kosten van een letselschadeadvocaat zijn echter ook verhaalbaar, net als de schade. Een informerend telefoontje kost u niets, maar kan u veel opleveren.

Contact

Hebt u vragen? Wilt u deskundig advies. Neem dan nu contact op met het letselschade advocatenkantoor van Wolthers Jagersma.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba