Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Verkeersongevallen en letselschade

U bent bij een verkeersongeval betrokken geraakt? Dit kan ernstige fysieke en mentale schade teweeg brengen. De vraag is: ‘wie is aansprakelijk voor de schade wanneer er een verkeersongeval heeft plaatsgevonden’. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma helpen u bij de beantwoording van dit vraagstuk.

De meeste letselschades ontstaan in het verkeer. Of je nu bestuurder bent, inzittende, getuige of nabestaande: een verkeersongeval kan ingrijpende gevolgen hebben.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Omstandigheden verkeersongeval

De omstandigheden waaronder een verkeersongeval plaatsvindt, verschillen van geval tot geval. Bij de beoordeling van aansprakelijkheid zijn die omstandigheden van groot belang. Soms is meteen duidelijk wie aansprakelijk is. Zoals bij voorrangsfouten, bijzondere manoeuvres op de weg of achteropaanrijdingen. Maar ook dan kan er discussie ontstaan over de schuldvraag. Bijvoorbeeld wanneer er wordt beweerd dat iemand zelf niet goed heeft opgelet, te hard heeft gereden of bijvoorbeeld geen gordel droeg waardoor iemand eigen schuld wordt verweten.

Aansprakelijkheidsrecht

Onze letselschadeadvocaten zijn allemaal opgeleid in het aansprakelijkheidsrecht. Zij weten als geen ander de feiten en omstandigheden die een rol hebben gespeeld bij de toedracht van het ongeval te benoemen en te wegen. Niet alleen is daarvoor het proces-verbaal van de politie of, bij ernstiger letsel, de bevindingen van de Dienst Verkeersongevallen Analyse (VOA) van belang, soms is eigen aanvullend onderzoek door ongevalanalisten noodzakelijk om de precieze toedracht te achterhalen.

Schadevergoeding?

Soms kan er zelfs sprake zijn van eigen schuld, maar krijgt u toch volledige schadevergoeding. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van zeer ernstig letsel.

Contact

Hebt u een vraag of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

snel en eenvoudig contact opnemen

Gerelateerde artikelen

Algemene informatie

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba