Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Aangereden door een motor? Wat nu?

Hebt u te maken met een situatie waarin u bent aangereden door een motor? Is er sprake van letselschade? Wat moet u nu doen? De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma bieden hulp.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Als fietser of voetganger aangereden

De rechten van een verkeersdeelnemer verschillen wanneer het gaat om een ongeval in het verkeer. Fietsers en voetgangers worden gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers. Zij worden door het recht in bescherming genomen. Fietser en voetgangers jonger dan 14 jaar krijgen vrijwel altijd hun schade volledig vergoed. Alleen wanneer de bestuurder van het motorvoertuig zal kunnen bewijzen dat het kind zo opzettelijk of roekeloos heeft gehandeld dat er sprake is van overmacht, vervalt deze schadevergoedingsverplichting.

Geen enkel verwijt

Oudere fietser of voetgangers (dus ouder dan 14 jaar) krijgen hun schade meestal in ieder geval voor 50% vergoed, ook wanneer er sprake is van eigen schuld, bijvoorbeeld wanneer de fietser of voetganger verzuimde voorrang te verlenen. Alleen wanneer de bestuurder van het motorvoertuig kan bewijzen dat er sprake is van overmacht, dan vervalt deze schadevergoedingsverplichting. Van overmacht is echter niet snel sprake. Voor een succesvol beroep op overmacht is noodzakelijk dat de bestuurder van het motorvoertuig bewijst dat hem, gelet op alle omstandigheden die een rol hebben gespeeld bij het ongeval, rechtens geen enkel verwijt treft.

Afhankelijk van bepaalde factoren

Of een fietser/voetganger aanspraak kan maken op meer dan 50% van de schade, hangt af van een aantal factoren, zoals de omvang van een eventuele eigen (voorrangs)fout van de fietser en de ernst van het letsel. Soms komt het voor dat een fietser/voetganger ondanks dat ook zelf een verkeersfout is gemaakt, toch volledige schadevergoeding ontvangt omdat er sprake is van zeer ernstig letsel en/of omdat de eigen verkeersfout in het niet valt bij de fouten die de gemotoriseerde heeft gemaakt.

De schade

Of u nu als voetganger bent aangereden of als auto- of vrachtwagenbestuurder. In alle gevallen geldt dat bij letselschade de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Denkt u aan kosten als:

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba