Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Aangereden door scooter of brommer

Het komt regelmatig voor dat een voetganger of een fietser in botsing komt met een scooter of een brommer. Heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding wanneer hij is aangereden? En wie is er aansprakelijk? De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma dragen bij aan een professionele afwikkeling van de aansprakelijkheidsvraag.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Ongeluk met een scooter

Een fietser slaat linksaf een zijstraat in en wordt op dat moment geschept door een scooter die van achteraan aan komt rijden. De 60-jarige fietser belandt met rugletsel in het ziekenhuis. Hij moet drie weken in het ziekenhuis blijven. Vervolgens moet hij in revalidatie. Voor de leefsituatie van het slachtoffer zijn de gevolgen groot. Behalve de fysiek schade is er sprake van verlies aan arbeidsvermogen. Hij werkte full-time als architect. Door het letsel kan hij deze functie minimaal een jaar niet optimaal invullen.

Gegevens verzamelen

In deze situatie is het de vraag wie aansprakelijk is. De bestuurder van de scooter beweert dat de fietser geen hand uitstak. De fietser stelt echter dat de scooter niet heeft laten horen dat hij achter de fietser reed. In alle gevallen zal er eerst onderzoek worden gedaan naar de situatie. Zijn er ooggetuigen, zijn er eventueel foto’s gemaakt? Op basis van deze gegevens kan de situatie beoordeeld worden.

Bijzondere bescherming fietsers

Voor fietsers geldt dat zij een bijzondere bescherming genieten in het verkeer. Bij een aanrijding tussen een fietser en gemotoriseerd verkeer geldt dat de fietser in elk geval 50% van zijn schade vergoed krijgt. Alleen wanneer de gemotoriseerde verkeersdeelnemer zich op overmacht kan beroepen, is dit anders. Een beroep op overmacht wordt echter zelden gehonoreerd.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Verwante informatie

Verwante diensten

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

neem contact met ons op

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba