Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Aangereden bij oversteken weg of zebrapad?

Regelmatig komt het, helaas, voor dat voetgangers gewond raken wanneer zij een weg of een zebrapad oversteken. In dat geval vormt zich een aansprakelijkheidsvraag. Wie dient de schade van het ongeval te betalen? Want soms loopt de schade in de duizenden euro’s. Afhankelijk van de ernst van de situatie.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Aangereden op een zebrapad

Wanneer een voetganger wordt aangereden op een zebrapad is de aansprakelijkheidsvraag doorgaans duidelijk. De voetganger heeft namelijk een beschermde status in het verkeer. Toch is het niet altijd even makkelijk om de toedracht van ‘het ongeval’ te bewijzen. In de lange procedure die ontstaat kunnen de ervaren specialisten van Wolthers Jagersma u ondersteunen.

Beschermde status

Een voetganger is in het verkeer kwetsbaarder dan een automobilist. Deze kwetsbaarheid maakt dat de voetganger ‘beschermd’ wordt door de wet. Dit is geregeld in artikel 185 Wegenverkeerswet (WVW).Wanneer er een ongeval ontstaat tussen een voetganger en de bestuurder van een motorvoertuig dan is de bestuurder van het motorvoertuig ‘bijna’ altijd aansprakelijk. Hier geldt ook dat de voetganger dan ‘minimaal’ 50% van de schade vergoed krijgt.

Letselschade bij een kind

Wanneer een kind betrokken raakt bij een ongeval is er sprake van volledige vergoeding van de schade. Alleen wanneer er sprake is van overmacht aan de zijde van de bestuurder van het motorvoertuig, kan dit anders zijn.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

vrijblijvend gesprek aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba