Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade bij aanrijding voetganger

Wanneer een voetganger bij een aanrijding betrokken is geraakt en te maken krijgt met letselschade dan is de hoofdvraag vaak: ‘wie is aansprakelijk voor het ongeval?’ en ‘hoe zit met de afwikkeling van een schaderegeling?’. De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma ondersteunen bij de beantwoording van dit vraagstuk.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Kwetsbaar in het verkeer

Een voetganger is in het verkeer kwetsbaarder dan een automobilist. Deze kwetsbaarheid maakt dat de voetganger ‘beschermd’ wordt door de wet. Dat is geregeld in artikel 185 Wegenverkeerswet. Wanneer er een ongeval ontstaat tussen een voetganger en de bestuurder van een motorvoertuig dan is de bestuurder van het motorvoertuig ‘bijna’ altijd aansprakelijk. Hier geldt ook dat de voetganger dan ‘minimaal’ 50% van de schade vergoed krijgt.

Letselschade bij een kind

Wanneer een kind jonger dan 14 betrokken raakt bij een ongeval is er sprake van volledige vergoeding van de schade.

Verlies van inkomen

Een ongeval kan veel kosten met zich meebrengen. Ambulance, ziekenhuis, fysiotherapie, revalidatie. Dit is afhankelijk van de ernst van de situatie. Een letselschade advocaat brengt in samenspraak met het slachtoffer de kosten in kaart. Ook zorgt hij voor de juridische afhandeling van de schade en de aansprakelijkheidsvraag.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba