Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Verkeersongeval en aansprakelijkheid werkgever

Een bestuurder van een motorvoertuig raakt betrokken bij een verkeersongeval. Dit gebeurt in de tijd van de baas. Een verkeersongeval onder werktijd dus. Er ontstaat een aansprakelijkheidsvraag. Wie is verantwoordelijk voor de ‘letsel’ schade? De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma bieden deskundige, juridisch begeleiding.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Wanneer valt een ongeluk onder werktijd

Allereerst: het is van belang helder te hebben wanneer een verkeersongeval in werk- of privétijd valt. Een ongeluk tijdens woon-werkverkeer, dus onderweg van thuis naar het werk, is meestal geen ongeluk in de werktijd. Dit geldt ook voor een ongeluk met een bedrijfsauto in vrije tijd. Maar hierop kunnen uitzonderingen bestaan, bijvoorbeeld door de wijze waarop het werk is georganiseerd.

Zorgplicht werkgever

Een werkgever heeft een zorgplicht ten aanzien van zijn medewerkers. Die zorgplicht leidt er toe dat van werkgevers mag worden verwacht dat zij hun werknemers die ten behoeve van het werk met een motorvoertuig aan het verkeer deelnemen, adequaat verzekert tegen de letselschade die deze werknemer als verkeersdeelnemer kan oplopen. Dit betekent dat de werknemer ook bij eigen schuld aan een verkeersongeval, zijn schade vergoed kan krijgen.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Verwante informatie

Verwante diensten

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

neem contact met ons op

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba