Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Van achteren aangereden in file | Kettingbotsing

Regelmatig vinden er auto ongelukken plaats waarbij bestuurders van achteren worden aangereden. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een bestuurder in een file terecht komt. Een andere weggebruiker ziet de file niet aankomen en klapt in volle vaart achter op zijn voorganger. De fysieke en materiële schade kan erg groot zijn. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma adviseren u omtrent de schadevergoeding en aansprakelijkheid in een dergelijke situatie.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Kop-staartbotsing in de file

Een jonge vrouw is op weg van haar werk naar huis. Er is sprake van filevorming waardoor ze haar tempo vermindert. De bestuurder achter haar realiseert zich echter  te laat dat het verkeer afremt. Hij klapt in volle vaart achter op de auto van de jonge vrouw. Het ongeluk heeft gevolgen voor de mevrouw. Ze heeft te maken met nek- en rugklachten. Ze belandt in een lang revalidatietraject.

Arbeidsongeschikt

De vrouw is door het ongeval een tijd arbeidsongeschikt. Het is voor haar niet mogelijk om haar functie als verpleegkundige uit te oefenen. Ze heeft te maken met een verlies aan arbeidsvermogen. Daarnaast heeft ze thuis de zorg voor haar 4-jarige dochtertje. Ze is door het ongeluk niet in staat om te tillen. Hier moet dan ook hulp voor ingeschakeld worden.

Wat nu?

De situatie brengt allerlei vragen met zich mee. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Een bestuurder kan last hebben gehad van de laaghangende zon. Of hij was gefocust op zijn telefoon tijdens het rijden. Het zijn vaak kleine momenten van onoplettendheid die grote gevolgen kunnen hebben. Hoofdvraag is overigens wel vaak: ‘wie is verantwoordelijk voor de schade bij een achterop aanrijding in een file?'

Onafhankelijk onderzoek

In alle gevallen is onafhankelijk onderzoek een must. Indien mogelijk is het raadzaam foto’s te maken en namen van getuigen te noteren. Zorg voor een goede vastlegging van de feiten. De juridische kant van een aansprakelijkheidsvraagstuk is doorgaans behoorlijk complex. Het is zaak een goede letselschadeadvocaat in de hand te nemen. Zodoende heeft een slachtoffer de mogelijkheid het maximum aan kosten vergoed te krijgen.

Klachten na een ongeluk

Slachtoffers van een achterop aanrijding krijgen vaak te maken met whiplash klachten. Whiplash brengt vaak veel ‘vage klachten’ met zich mee. Nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn, duizeligheid, oorsuizen, geheugenproblemen en vergeetachtigheid zijn veelgehoorde. De klachten zijn vaak niet meteen zichtbaar voor de buitenwereld. Toch kunnen deze grote gevolgen hebben op de lange termijn.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Hebt u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Wolthers Jagersma.

neem contact met ons op

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba