Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Achteropaanrijding bij een stoplicht | Aansprakelijkheid

Een achteropaanrijding vindt met regelmaat plaats voor een stoplicht. Een bestuurder let even niet op en klapt achterop zijn voorganger. Vaak gaan achterop aanrijdingen gepaard met whiplashklachten. Om de schade te verhalen in dergelijke zaken is professionele en deskundige begeleiding noodzakelijk. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma ondersteunen waar mogelijk.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Door oranje licht rijden

WIj noemen als voorbeeld een mevrouw die op de stoplichten aanrijdt. Het stoplicht staat al even op groen. Ze gaat er van uit dat ze het nog wel haalt. Maar op het laatste moment springt het licht op oranje. In een reflex trapt ze op de rem. Gevolg is dat de auto achter haar op haar inrijdt. De bestuurder van deze auto had niet verwacht dat ze nog zou stoppen.

In een ander geval spreken wij over een 50 jarige man die door een dorp rijdt. Voor hem staat een rij auto’s te wachten voor een stoplicht. Hij is echter druk bezig met zijn CD speler. Hij let dus even niet op. En rijdt in op de rij met auto’s. Zijn voorganger is uiteraard het ‘zwaarst’ getroffen.

Whiplash klachten

In beide gevallen is er sprake van een kop-staart botsing. De klachten die hiermee gepaard gaan zijn vaak whiplash klachten. Met name bij een aanrijding van achteren kunnen deze klachten ernstige vormen aannemen. Dit komt doordat het hoofd eerst naar achteren en dan naar voren klapt. Door de klap worden de nekwervels extreem belast. Whiplash klachten zijn vaak divers en moeilijk zichtbaar voor de buitenwereld.

Schaderegeling bij whiplash klachten

De schaderegeling bij een whiplash-ongeval is lastig omdat een whiplash een moeilijk ‘te vatten’ ziektebeeld is. Het verband tussen een ongeval en whiplashklachten is niet altijd even makkelijk te leggen. Want zijn de klachten (hoofdpijn, nekpijn) daadwerkelijk het gevolg van een ongeval of zijn er misschien andere oorzaken?

Een ervaren letselschadeadvocaat inschakelen

De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma hebben inmiddels jarenlange ervaring met whiplashzaken en verkeersongevallen. Het is van groot belang een deskundige advocaat mee te laten kijken. Hij kan adviseren over de onderbouwing van de klachten. Door een goede dossiervorming, waaruit blijkt dat een klachten patroon verband houdt met een ongeval, is een verzekeraar genoodzaakt de schade te vergoeden.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Hebt u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Wolthers Jagersma.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba