Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Auto in de sloot | Letselschade na eenzijdig ongeval

Wanneer u met de auto in de sloot belandt is er sprake van een éénzijdig ongeval. In dat geval ontstaat er schade. Dit kan alleen de schade aan de auto zijn. Maar het slachtoffer kan ook fysieke schade oplopen. Dit kan soms ernstige vormen aannemen. De vraag is: ‘Wie is aansprakelijk voor de schade bij een dergelijk ongeval’. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma ondersteunen u bij de beantwoording van deze vraag.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Een moment van onoplettendheid

Een 50-jarige man stapt in zijn auto en rijdt vanaf de voetbalvereniging naar huis. Onderweg zet hij zijn radio even wat harder. In de seconde dat hij zich op de radio concentreert glijdt hij met zijn rechtervoorband in de berm. Hij verliest de controle en raakt met de auto op de kop in de sloot. Hij raakt beknelt. De brandweer moet er aan te pas komen om hem uit zijn benarde positie te bevrijden.

De schade na een ongeluk

Deze meneer belandt in het ziekenhuis en heeft te maken met rugletsel. Hij heeft een aantal maanden nodig om te revalideren. Hij werkte als vuilnisman maar door dit ongeval kan hij zijn werk niet uitoefenen. Dit heeft als gevolg dat hij dus ook geen inkomen genereert. In totaal heeft dit verkeersslachtoffer dus te maken met een behoorlijk kostenplaatje. De vraag is: wie gaat deze kosten betalen?

De verzekering

Of dit slachtoffer de kosten vergoedt krijgt die samengaan met het eenzijdige ongeval hangt af van de verzekering die hij heeft afgesloten. Wij onderscheiden drie soorten verzekeringen:

Advies

Het is van belang goed advies te vragen in een dergelijke situatie. De advocaten van Wolthers Jagersma helpen u de situatie in kaart te brengen. Vervolgens wordt gekeken of het slachtoffer aanspraak maakt op de schadevergoeding.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Neem dan contact op met Wolthers Jagersma voor een vrijblijvend gesprek.

vrijblijvend gesprek aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

 

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba