Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Auto tegen de boom | Schadevergoeding eenzijdig ongeval

Belandt u met de auto tegen de boom? Dan is er sprake van een eenzijdig ongeval. Het ene ongeluk is het andere niet. Dit betekent dat de schade ook behoorlijk varieert. De één komt er met een schrammetje af. De ander raakt ernstig gewond. Vaak is het toch wel zo dat er kosten aan verbonden zijn. De vraag is: ‘wie gaat de schade betalen’. Bij dit vraagstuk kunnen de advocaten van Wolthers Jagersma een slachtoffer van deskundig advies voorzien.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

De telefoon aan de lader

Een jonge vrouw is op weg naar huis. Ze rijdt op een weg waar 50 gereden mag worden. Relatief rustig dus. Ze wil even haar telefoon aan de lader leggen. Terwijl ze hier mee bezig is glijdt ze in de berm en beland tegen een boom. De auto is total loss. De vrouw heeft in eerste instantie wat last van de nek en haar rug. De politie is vlot ter plaatse om een rapport te maken van de situatie.

De schade na het ongeluk

De auto van deze mevrouw wordt aangemerkt als 'total loss'. Dit betekent dat ze een nieuwe auto aan ‘moet’ schaffen. Daarnaast blijkt ze op langere termijn last te hebben van whiplash klachten door de klap tegen de boom. Gevolg is dat ze rust nodig heeft. Ze werkt doorgaans op kantoor. Ze moet zich regelmatig ziek melden en het neemt een behoorlijke tijd in beslag voordat ze weer opkrabbelt.

Wie betaalt de kosten?

Wanneer een slachtoffer met de auto tegen de boom rijdt is het de vraag wie aansprakelijk is voor de schade die dit met zich mee brengt. Bij een eenzijdig ongeval speelt de verzekering van de betrokkene een grote rol. Wij zetten drie verzekeringen op een rij.

Onderzoek naar de situatie

Het komt bij eenzijdige ongevallen regelmatig voor dat de schade vergoed wordt. Toch is dit afhankelijk van een aantal factoren. In alle gevallen wordt een onderzoek ingesteld naar de situatie. Wat is er gebeurd? Hoe heeft het ongeval kunnen gebeuren? Wat is uw aandeel in dit ongeval? Wanneer er een overzicht is van alle gegevens kan er een conclusie getrokken worden. Of u de schade vergoed krijgt is ook afhankelijk van de verzekering die u afgesloten hebt.

Advies

Het is van belang goed advies te vragen in een dergelijke situatie. De advocaten van Wolthers Jagersma helpen u de situatie in kaart te brengen. Vervolgens wordt gekeken of het slachtoffer aanspraak maakt op de schadevergoeding.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Neem dan contact op met Wolthers Jagersma voor een vrijblijvend gesprek.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba