Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Auto tegen vangrail | Aansprakelijkheid en schadevergoeding

Hebt u recht op een schadevergoeding wanneer u met de auto tegen de vangrail belandt? Afhankelijk van de ernst van een ongeluk kunnen forse schadeposten ontstaan. Om deze vraag te beantwoorden zijn een aantal aspecten van belang. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma voorzien u van deskundig advies.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Slechte weersomstandigheden

Een echtpaar rijdt op nieuwjaarsdag, na een aantal familiebezoekjes, naar huis. Op de snelweg worden ze overvallen door een heftige regenbui. Door het slechte zich raakt de mannelijke bestuurder de controle kwijt. Ze belanden met de auto tegen de vangrail. De hulpdiensten moeten het echtpaar uit de auto bevrijden. Zowel de man als de vrouw belanden in het ziekenhuis.

De gevolgen

De man heeft geen grote verwondingen opgelopen tijdens het ongeluk. De vrouw daarentegen wel. Ze heeft ernstig nekletsel opgelopen en heeft vanaf het ongeluk 24 uur per dag zorg nodig. Uiteraard heeft dit grote gevolgen. De man werkt normaal gesproken vijf dagen in de week. Maar nu zijn vrouw zorg nodig heeft kan hij dit niet meer waarmaken. Ook moeten er aanpassingen aangebracht worden in de woning om de leefbaarheid van de mevrouw te vergroten. Ofwel het ongeluk brengt financieel behoorlijk wat schade met zich mee. Dit voorbeeld laat zien dat een ongeval een grote impact kan hebben het leven van slachtoffers. En dan praten we niet alleen over financiele schade.

Eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval is de afgesloten verzekering van het slachtoffer vaak bepalend voor de beantwoording van het aansprakelijkheidsvraagstuk. Dit bepaalt of iemand de kosten ook vergoedt krijgt. Er is sprake van drie typen verzekeringen omtrent het gebruik van een auto. Het afsluiten van een verzekering is overigens verplicht.

Afhankelijk van de verzekering

Regelmatig worden de kosten vergoedt bij een eenzijdig ongeval. Vaak is dit wel afhankelijk van de verzekering die afgesloten is door de bestuurder. Na een analyse van de gehele situatie zal blijken of slachtoffers ook werkelijk recht hebben op een schadevergoeding.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Bent u in een soortgelijke situatie terecht gekomen. Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

vrijblijvend gesprek aanvragen

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba