Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Aansprakelijkheid bij eenzijdig ongeval | Letselschade

Regelmatig komt het voor dat autobestuurders het slachtoffer worden van een eenzijdig ongeval. Een moment van onoplettendheid, gladheid of modderwegen maken dat ongelukken kunnen ontstaan. Naast de schade aan de auto kan er ook fysieke schade ontstaan. Dit roept de vraag op: wie is verantwoordelijk voor de kosten bij een eenzijdig ongeval. Wolthers Jagersma adviseert u bij de juridische aspecten van dit vraagstuk.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Diverse ongevallen

Eenzijdige ongevallen ontstaan vaak doordat de bestuurder de controle kwijtraakt over zijn voertuig. Hij raakt van de weg en raakt met zijn auto een obstakel. Of hij belandt met zijn auto in het water.

Oorzaken eenzijdig verkeersongeluk

Een eenzijdig verkeersongeluk kan diverse oorzaken hebben:

Aansprakelijkheidsvraag

Wie is verantwoordelijk voor de schade bij een eenzijdig ongeval? De schadepost hangt af van de ernst van een ongeval. Soms is er sprake van lichte schade aan de auto. In andere situaties raakt een slachtoffer ernstig gewond. Dan ontstaan er bijvoorbeeld ziekenhuiskosten.

Uw verzekering

Of een slachtoffer de kosten vergoedt krijgt bij een eenzijdig ongeval hangt af van de verzekering die is afgesloten. Wij onderscheiden drie soorten verzekeringen:

Aanvulling op WA Verzekering

Kort samengevat betekent dit dat de schadeverzekering voor inzittenden de meest complete aanvulling is op een WA verzekering. Dit kan van groot belang zijn voor de schadevraag bij een eenzijdig ongeval. Een zeker antwoord op de aansprakelijkheidsvraag is niet van belang.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Advies van deskundige advocaten

Het is in alle gevallen van belang dat een slachtoffer goede juridische steun krijgt. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma adviseren u over de best mogelijke werkwijze. Wilt u eens vrijblijvend in gesprek. Neem dan contact op.

advies aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba