Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Eenzijdig ongeval motorrijder | Wie betaalt de schade?

Bent u als motorrijder betrokken geraakt bij eenzijdig ongeval en er sprake is van letselschade dan is het de vraag of de schade vergoed wordt?

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Eenzijdige verkeersongevallen

Men spreekt van een eenzijdig ongeval wanneer er sprake is van slechts één betrokken verkeersdeelnemer. Voor een motorrijder geldt dat een eenzijdig verkeersongeval kan ontstaan door dat hij met de motor:

Het afsluiten van een goede verzekering

Bij een eenzijdig ongeval is het niet mogelijk om een andere partij aansprakelijk te stellen voor de letselschade. Daarom is de eigen verzekering van groot belang. In basis zijn er drie soorten verzekeringen:

De WA Verzekering

De WA verzekering dekt de schade die iemand met zijn motor aan andere toebrengt. Wanneer iemand ‘all risk’ verzekerd is krijgt hij ook de schade aan zijn eigen motor vergoed. Let wel: als er sprake is van eigen letselschade krijgt hij deze niet op basis van zijn WA verzekering vergoed.

Ongevallenverzekering opzittenden

De ongevallen verzekering opzittenden garandeert een afgesproken bedrag wanneer een opzittende overlijd of blijvend invalide blijkt te hebben na een ongeluk. Het maakt in dat geval niet uit wie schuld heeft aan een ongeval. Vaak blijkt dit bedrag onvoldoende wanneer er sprake is van blijvend letsel.

Schadeverzekering opzittenden

De schadeverzekering opzittenden vergoedt de werkelijke schade die een opzittende van een motor op jouw motor heeft geleden. Dit geldt ook voor de bestuurder van de motor. Er wordt niet gekeken naar schuld. Schade die vergoed wordt is materiële schade, letselschade en gevolgschade.

Een bijrijder op de motor

In het geval van een letselschade bij een bijrijder op de motor geldt ook dat de verzekering bepalend is voor de vergoeding van de schade. Indien u alleen WA verzekerd bent zult u de letselschade niet vergoedt krijgen.

Geldt dit ook bij een ongeval door slecht wegdek?

Wanneer een motor van de weg raakt door een slecht onderhouden wegdek dan is het mogelijk de beheerder van het wegdek aansprakelijk te stellen. De beheerder is namelijk verantwoordelijk voor de staat van het wegdek.

Laat u goed informeren

Een goede letselschadeadvocaat heeft de kennis en ervaring om deskundig advies te geven wanneer u met een ongeval te maken hebt gaat. Laat u goed informeren over de mogelijkheden en de juridische kant van de situatie.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

direct contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba