Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Van achteren aangereden of kopstaartbotsing

Kop-staartbotsingen zijn ongelukken die veel voorkomen. Achteropaanrijdingen vinden bijvoorbeeld plaats wanneer u voor een stoplicht wacht. Of wanneer u in de file staat. Vaak gaan aanrijdingen van achteren gepaard met whiplash klachten voor slachtoffers. De vraag is vaak wie verantwoordelijk is voor het ontstane geluk? Wie is aansprakelijk voor de geleden schade? De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma begeleiden u in dit proces.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Oorzaken ongelukken

Ongelukken door achter op aanrijden ontstaan met vele verschillende redenen. Bestuurders worden aangereden terwijl ze in de file staan. Of er vindt een achterop aanrijding plaats voor een stoplicht.

Mate van ernst

De ernst van de ongevallen hangt uiteraard af van de situatie. Soms is er alleen sprake van materiële schade. In zo’n geval wordt uitgezocht wie aansprakelijkheid treft in een bepaalde situatie. Bij een kop-staartbotsing is vaak de achterop rijdende partij grotendeels aansprakelijk. Vaak draait dit om vragen als: ‘heeft de achterste rijder voldoende afstand gehouden?’

Wanneer er sprake is van ernstige fysieke schade wordt de zaak ook ‘juridisch’ gezien complexer. Er zal een onafhankelijk onderzoek ingesteld worden. Er wordt een ‘zo objectief mogelijke’ weergave van de situatie gemaakt. Aan de hand van deze gegevens kan de, soms hoog oplopende, schade verhaald worden.

Klachten na een ongeluk

Slachtoffers van een achter opaanrijding krijgen vaak te maken met whiplash klachten. Whiplash brengt vaak veel ‘vage klachten’ met zich mee. Nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn, duizeligheid, oorsuizen, geheugenproblemen en vergeetachtigheid zijn veelgehoorde klachten. Deze klachten zijn vaak niet meteen zichtbaar voor de buitenwereld.. Toch kunnen deze grote gevolgen hebben op de lange termijn.

Ervaring met whiplash ‘zaken’

De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma hebben in de loop van de jaren veel zaken voorbij zien komen waarin slachtoffers whiplash klachten hadden. Doordat de klachten vaak moeilijk zichtbaar zijn voor buitenstaanders worden slachtoffers niet altijd begrepen. Wij bieden ondersteuning in dit proces. Wij luisteren naar het verhaal van een slachtoffer en bieden ‘juridische’ bijstand bij bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsvraag.

Contact

Hebt u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Wolthers Jagersma.

direct contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba