Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeluk door modder op weg

Wie is aansprakelijk wanneer iemand een verkeersongeval krijgt doordat er modder op de weg ligt? Wanneer een weg glad is door de modder kunnen er buitengewoon gevaarlijke situaties ontstaan. Regelmatig ontstaan er ongelukken met alle gevolgen van dien. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma staan u bij het achterhalen van de aansprakelijkheidsvraag.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Modder op landweggetjes

In de oogsttijd rijden boeren met hun trekker af en aan om het land leeg te halen. Wanneer er veel regen is gevallen in een bepaalde periode brengt dit natte, modderige wegen met zich mee. Vaak zetten boeren een waarschuwingsbord aan de kant van de weg. Soms ook niet. Hoe dan ook gebeurt het zeer regelmatig dat mensen van de weg raken vanwege de gladheid. Een dergelijk ongeluk kan grote gevolgen hebben.

Ontstaan van de aansprakelijkheidsvraag

Na een ongeluk ontstaat de aansprakelijkheidsvraag? Wie is verantwoordelijk voor de schade die het slachtoffer leidt. Soms gaat dit alleen om materiële schade. Maar een ongeluk kan ook ernstigere gevolgen hebben. Dan is er sprake van letselschade. In dat geval kunnen de kosten hoog oplopen.

Waarschuwingsborden

Van een vervuiler mag verlangd worden dat hij de risico’s zoveel mogelijk verkleind. Dit betekent dat hij weggebruikers dient te waarschuwen voor mogelijk slipgevaar. Ook dient hij de weg zo snel als mogelijk is schoon te maken. In verschillende gemeente zijn zogenaamde ‘modderprotocollen’ opgesteld waarin vermeld wordt aan welke eisen de ‘wegvervuiler’ dient te voldoen.

Aansprakelijkheid

In eerste instantie is de vervuiler van de weg aansprakelijk voor de geleden schade. Dit geldt zeker wanneer de boer (of de vervuiler) de veiligheidsmaatregelen niet in acht heeft genomen. Dan zal hij de letselschade moeten vergoeden. Wanneer er wel voldoende maatregelen zijn genomen ligt er ook een stuk verantwoordelijkheid bij de weggebruiker.

Dit wordt altijd onderworpen aan een objectief onderzoek. Want wanneer een bestuurder met 100 km/ uur over een smal, modderig landweggetje rijdt is het de vraag waar de schuld ligt. Wanneer alle aspecten zijn onderworpen aan een objectieve zienswijze kunnen conclusies getrokken worden.

Bewijs vastleggen

Wanneer u te maken krijgt met een ongeval is het verstandig om foto’s te maken van de plek. Zo ontstaat een duidelijk beeld van de ontstane situatie. Dit kan in een later stadium waardevolle informatie blijken.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Contact

Bent u in een soortgelijke situatie terecht gekomen. Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba