Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Motor tegen vangrail | Recht op schadevergoeding?

Hebt u recht op een schadevergoeding wanneer u met een motor tegen de vangrail belandt? Om deze vraag te beantwoorden zijn een aantal aspecten van belang. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma staan voor u klaar om deze vragen te beantwoorden.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Omstandigheden of mede weggebruikers

Wanneer een motorrijder met zijn motor de vangrail raakt is het zaak allereerst de oorzaak te achterhalen. Of de schade vergoed wordt en hoe dit proces verloopt zal van dit onderzoek afhangen. 

Een ongeval met de motor kan ontstaan door:

Aansprakelijk stellen van een medeweggebruiker

Wanneer u als motorrijder betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval staan de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma voor u klaar. Wij ondersteunen u bij de juiste stappen in het proces. Allereerst zullen wij in een vrijblijvend gesprek de situatie in kaart brengen en kijken of het mogelijk is de betreffende partij aansprakelijk te stellen. Mocht dit kans van slagen hebben gaan wij aan de slag met:

Een ongeluk door omstandigheden

Soms is er geen directe veroorzaker van een ongeluk. Aanleidingen kunnen dan zijn onoplettendheid, gladde wegen, harde wind of slecht zicht. In een dergelijk geval kan de schade wellicht vergoed worden door uw eigen verzekering. Dit hangt echter af van de wijze waarop u verzekerd bent.

De WA Verzekering

De WA verzekering dekt de schade die iemand met zijn motor aan andere toebrengt. Wanneer iemand ‘all risk’ verzekerd is krijgt hij ook de schade aan zijn eigen motor vergoed. Let wel als er sprake is van eigen letselschade krijgt hij deze niet op basis van zijn WA verzekering vergoed, ook niet wanneer er sprake is van een ‘all risk’ verzekering.

Ongevallenverzekering opzittenden

De ongevallen verzekering opzittenden garandeert eenm van te voren in de polis, afgesproken bedrag. Dit gaat in werking op het moment dat een opzittende overlijdt of blijvend invalide blijkt na een ongeluk. Het maakt in dat geval niet uit wie schuld heeft aan een ongeval. Vaak blijkt dit bedrag onvoldoende wanneer er sprake is van blijvend letsel.

Schadeverzekering opzittenden

De schadeverzekering opzittenden vergoedt de werkelijke schade die een opzittende van een motor op jouw motor heeft geleden. Dit geldt ook voor de bestuurder van de motor. Er wordt niet gekeken naar schuld. Afhankelijk van de polisvoorwaarden, wordt doorgaans de volledige letselschade vergoed, alsof het ongeval veroorzaakt werd door een derde.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba