Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Schadevergoeding bij ongeluk door laagstaande zon

Wanneer de zon laagstaat kan het gezicht van autogebruikers behoorlijk verminderd worden. Regelmatig ontstaan hierdoor ernstige ongelukken. Soms raakt een slachtoffer van de weg en belandt tegen de vangrail. In andere gevallen ontstaat er een tweezijdig ongeval. De materiële en de fysieke schade kunnen groot zijn. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma adviseren u over de ‘juridische’ gang van zaken als het gaat om de aansprakelijkheidsvraag.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Aangereden op de snelweg

Een bestuurder van een auto raakt verblind door de laagstaande zon. Op de snelweg ziet hij hierdoor de auto voor hem over het hoofd. De bestuurder klapt vol achterop de voorganger. Het slachtoffer blijkt een bejaarde man te zijn. Hij is er ernstig aan toe. Beide bestuurders belanden in het ziekenhuis.

Ernstige fysieke schade

De bejaarde man blijkt ernstig gewond te zijn. Hij breekt zijn nek en zal, zelfs na een lange revalidatietijd, structureel hulp moeten hebben. Hier komt nog bij dat de bejaarde man een vrouw heeft die ziek is. Hij was degene die zijn vrouw altijd verzorgde. Door dit ernstige ongeval behoort dit niet meer tot zijn mogelijkheden. Behalve de emotionele schade ontstaat er ook financiële schade. We denken dan aan de schade aan de auto, de ziekenhuiskosten en de revalidatiekosten. Daarnaast kan de man niet meer voor zijn vrouw zorgen. Dit betekent dat er ook ‘betaalde’ hulp moet komen voor zijn vrouw.

Verantwoordelijk en de schadevergoeding

De vraag is wie verantwoordelijk is voor de kosten bij een dergelijk ongeluk. Feit is dat de bejaarde man is aangereden doordat een andere automobilist verblind raakte door de laagstaande zon. Bij de ‘schuld’ vraag zal altijd een onafhankelijk onderzoek worden ingesteld. Er wordt bewijsmateriaal verzameld om een ‘objectieve’ weergave van de situatie te krijgen. Dan zal blijken wie bij een verkeersongeval aansprakelijk gesteld kan worden voor de schade.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Contact

Hebt u vragen? Neem vrijblijvend contact op met Wolthers Jagersma.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba