Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeluk in het openbaar vervoer

Duizenden mensen reizen dagelijks met het openbaar vervoer. Hier komen ook regelmatig ongevallen voor. De vraag die rijst: ‘wie is verantwoordelijk voor de schade’? Wolthers Jagersma draagt bij aan een professionele afwikkeling van uw schaderegeling.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Letselschade in het openbaar vervoer

Oorzaken van letselschade in het openbaar vervoer kunnen zijn:

Vervoerder aansprakelijk

Wanneer je als reiziger gebruik maakt van tram, bus, metro, trein of taxi gelden er aparte wettelijke regelingen. In het Burgerlijk Wetboek is geregeld dat de vervoerder de reiziger veilig en zonder ongelukken van A naar B moet brengen. Overkomt de reiziger tijdens het vervoer een ongeval, dan is de vervoerder bijna altijd aansprakelijk. Alleen als de vervoerder bewijst dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen het ongeval of het letsel niet kon worden voorkomen, is hij niet aansprakelijk.

Veilig instappen

Ook in- en uitstappen valt onder de verplichting tot veilig vervoer. De vervoerder is aansprakelijk voor een veilig reis. Wanneer de bus te vroeg optrekt is de vervoerder dus ook verantwoordelijk.

Goede letselschadespecialist

Het is van belang dat u wordt bijgestaan door een ervaren letselschadeadvocaat. Deze kan helpen met het verhalen van zijn schade. Afhankelijk van de aard en ernst van het letsel kan de schade soms fors oplopen.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

vrijblijvend contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba