Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeluk met vrachtwagen | Letselschade

Betrokken geraakt bij een verkeersongeval met een vrachtwagen? Wie is aansprakelijk wanneer de vrachtwagenchauffeur ernstig gewond raakt bij een ongeval? Wie betaalt dan de schade? De werkgever van de vrachtwagenchauffeur? Of de bestuurder van het andere voertuig? Wolthers Jagersma biedt deskundige begeleiding bij de oplossing van dit complexe vraagstuk.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Vrachtwagenchauffeur gewond

Een vrachtwagenchauffeur raakt op de weg betrokken bij een zwaar ongeluk. Hij loopt ernstige letselschade op enbelandt in het ziekenhuis. Het ongeluk heeft een lange nasleep. Het slachtoffer blijkt namelijk zijn functie niet meer uit te kunnen oefenen. Hij is dusdanig verwond dat hij zijn taak als vrachtwagenchauffeur niet kan hervatten.

Onafhankelijk onderzoek

In alle gevallen is onafhankelijk onderzoek een must. Indien mogelijk is het raadzaam foto’s te maken en namen van getuigen te noteren. Zorg voor een goede vastlegging van de feiten. Doorgaans doet de Dienst VerkeersOngevallen Analyse (VOA) van de politie uitvoerig onderzoek. De verslaglegging daarvan wordt altijd opgevraagd. De juridische kant van een aansprakelijkheidsvraagstuk is doorgaans behoorlijk complex. Het is zaak een goede letselschadeadvocaat in de hand te nemen. Zodoende heeft een slachtoffer de mogelijkheid het maximum aan kosten vergoed te krijgen.

Goede letselschadespecialist

Het is van belang dat u wordt bijgestaan door een ervaren letselschadeadvocaat. Deze kan helpen met het verhalen van zijn schade. Afhankelijk van de aard en ernst van het letsel kan de schade soms fors oplopen.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba