Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeval motor en auto. Kunt u de schade verhalen?

Wanneer u als motorrijder betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval met een auto is het de vraag wie verantwoordelijk en aansprakelijk is voor de schade die dit met zich meebrengt. De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma ondersteunen u.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Ongeval met zwaar letsel

Eén van onze dossiers vertelt het verhaal van een man van 48 die met zijn motor op een tweebaansweg rijdt. Een automobilist haalt een andere auto in. Hij heeft de motorrijder echter over het hoofd gezien waardoor beide verkeersbestuurders frontaal op elkaar botsen. De bestuurder vliegt van zijn motor en smakt tientallen meters verderop tegen het asfalt. Met ernstige schade aan nek, schouder en rug wordt hij ter plaatse gestabiliseerd en per traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

De gevolgen van dit ongeluk

Deze 48-jarige man had een drukke baan als lasser in een staalverwerkend bedrijf.in een productieomgeving. Door het ongeval is hij niet in staat om zijn functie nog uit te oefenen. De ernst van het letsel is dusdanig dat hij voor het leven arbeidsongeschikt zal zijn. Thuis komt de zorg voor de kinderen en het huishouden volledig in handen van zijn vrouw.

Wie betaalt de schade in deze situatie?

Uit onderzoek blijkt dat de automobilist nooit in had mogen halen op deze tweebaansweg. Ondanks de doorgetrokken streep besloot de bestuurder van de auto dit toch te doen met alle gevolgen van dien. Alle schade zal verhaald kunnen worden op de verzekeringsmaatschappij van de autobestuurder.

Welke schade kan geclaimd worden

Een slachtoffer van letselschade kan te maken krijgen met de volgende kostenposten:

De inzet van een letselschadeadvocaat

Een ernstig ongeval kan heftige emoties met zich meebrengen. Ondanks de wirwar van emoties en gebeurtenissen moeten er echter zaken geregeld worden om te garanderen dat een slachtoffer van letselschade in de toekomst niet met lege handen staat. Een slachtoffer heeft meestal genoeg aan zichzelf en zijn of haar herstel. Een letselschadeadvocaat regelt voor u de juridische afwikkeling van de aansprakelijkheidsvraag en begroot samen met het slachtoffer de omvang van de schade. Zodat een zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

vrijblijvend contact

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba