Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeval motor en fietser? Wie betaalt de schade?

Betrokken geraakt bij een ongeval tussen een motor en een fietser? Wie is aansprakelijk voor de ontstane schade? De letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma staan klaar om u te helpen.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

De fietser in het verkeer

Een fietser in het verkeer wordt gezien als een kwetsbare verkeersdeelnemer. Kwetsbare verkeersdeelnemers worden in het recht beschermd. Tenzij de bestuurder van het motorvoertuig zich kan beroepen op overmacht, zal een zwakke verkeersdeelnemer, zoals fietsers en voetgangers, tenminste 50% van hun schade vergoed krijgen ongeacht de schuldvraag. Dus ook wanneer de fietser/voetganger zelf een verwijt kan worden gemaakt van het ontstaan van het ongeval, kan hij/zij toch rekenen op schadevergoeding. Een beroep op overmacht wordt niet gauw gehonoreerd. Daarvan kan alleen sprake zijn wanneer de bestuurder van het motorvoertuig rechtens geen enkel verwijt kan worden gemaakt van het ontstaan van het ongeval.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat regelt voor u de juridische afwikkeling van een aansprakelijkheidsvraag is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

De stappen in het proces

Wanneer u als fietser, voetganger of motorrijder betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval staan de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma voor u klaar. Wij ondersteunen u bij de juiste stappen in het proces. Allereerst zullen wij in een vrijblijvend gesprek de situatie in kaart brengen en beoordelen of het mogelijk is uw schade te verhalen . Mocht dit kans van slagen hebben gaan wij aan de slag met:

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba