Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeval met opgevoerde brommer of scooter | Letselschade

Verstrekkend kunnen de gevolgen zijn voor de bestuurder van een brommer of een scooter die betrokken raakt bij een ongeval. Zeker wanneer blijkt dat het om opgevoerde scooter bleek te gaan. De letselschadeschade specialisten van Wolthers Jagersma bieden juridische bijstand bij de beantwoording van de aansprakelijkheidsvraag.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Ongeluk jonge bromfietser

Een jonge bromfietser rijdt met zijn bromfiets een fietser aan. De bromfietser bleek een minimumsnelheid van 70 km/u gehanteerd te hebben. Dit is sneller dan toegestaan voor een bromfietser. De fietser raakte gewond en belandde in het ziekenhuis.

Opgevoerde scooter of brommer niet verzekerd

Wat veel mensen niet weten is dat een opgevoerde scooter niet verzekerd is. Dit geldt zelfs wanneer er een ongeval plaats vindt terwijl de bestuurder zich aan de snelheid houd.

’Ik wist het niet’

Van de eigenaar van een nieuwe scooter of brommer wordt verwacht dat hij het voertuig controleert en technisch in orde brengt. ‘Ik wist het niet’ is dus geen argument wanneer men betrokken raakt bij een ongeval.

Ouders opletten

Ook voor ouders geldt vaak dat ze niet bekend zijn met de bovenstaande regel. Het is zaak als ouder om een oogje in het zeil te houden en de veiligheid van het kind te waarborgen door te zorgen voor een technische ‘goede’ brommer en een rijbewijs.

De inzet van een letselschadeadvocaat

Het is in alle gevallen zaak u goed te laten informeren over de mogelijke stappen. Een ernstig ongeval kan heftige emoties teweeg brengen. Al snel nadat een slachtoffer geconfronteerd wordt met verwondingen en de daarmee gemoeide medische behandeling, rijzen allerlei vragen van juridische, financiële en praktische aard. Hoe krijg ik mijn leven weer op de rit, is mijn schade verhaalbaar, bij wie kan ik een claim indienen, hoe wordt mijn schade begroot? De beantwoording van deze vragen en de begeleiding bij het vaak ingewikkelde schaderegelingstraject, vergen kennis en ervaring. Een letselschadeadvocaat is bij uitstek het adres waar u terecht kunt. Zodat uw zaak gegarandeerd goed afgewikkeld wordt.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba