Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Schadeverzekering voor Inzittenden of Ongevallen inzittendenverzekering

Er bestaan twee soorten verzekeringen die dekking geven bij schade van inzittenden: de ongevallen-inzittendenverzekering (OIV) en de schadeverzekering voor inzittenden (SVI). De SVI wordt ook onder andere namen aangeboden, zoals verkeersbeschermingsverzekering, WEGAM, verkeersschadeverzekering. Qua naam lijken de twee verzekeringen op elkaar, maar de verschillen zijn groot.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Schadeverzekering inzittenden (SVI)

De schadeverzekering inzittenden is een schadeverzekering. Dat wil zeggen dat de werkelijk geleden schade wordt vergoed. De vaststelling van die schade vindt op dezelfde manier plaats als wanneer iemand anders aansprakelijk zou zijn voor het ongeval. De schadeverzekering inzittenden keert uit ongeacht de schuldvraag. Dus ook de schuldige bestuurder die zelf een eenzijdig of tweezijdig ongeval veroorzaakt, krijgt op grond van de schadeverzekering inzittenden zijn schade vergoed.

SVI Afsluiten

Sommige SVI-producten kennen een beperkte dekking. Dan wordt de totale schadevergoeding gemaximeerd of worden bepaalde schadeposten uitgezonderd.Eigenlijk zou iedere automobilist een SVI moeten afsluiten. Hij is dan altijd gedekt voor zijn eigen letselschade, ook wanneer het ongeval door eigen schuld is ontstaan. Vaak geldt de dekking in heel Europa. Dat betekent dat wanneer u op vakantie bent en betrokken raakt bij een ongeval, u niet te maken krijgt met een buitenlandse tegenpartij. Uw schade kunt u dan gewoon op uw eigen verzekeringsmaatschappij verhalen.

Ongevallen inzittendenverzekering (OVI)

Een ongevallen-inzittendenverzekering is een zogenaamde sommenverzekering. Dat wil zeggen dat de uitkering wordt gebaseerd op vooraf vastgestelde bedragen. Een uitkering volgt alleen, wanneer er ten gevolge van een ongeval een inzittende komt te overlijden of blijvende functionele invaliditeit oploopt. Het betreft dus niet een verzekering die de volledige schade vergoedt. De bedragen zijn niet altijd toereikend voor de werkelijk geleden schade. Bij overlijden wordt het vooraf daarvoor vastgestelde bedrag uitgekeerd, ongeacht de daadwerkelijke kosten. De uitkering voor blijvende functionele invaliditeit wordt afgeleid van het bedrag dat is vastgesteld voor een blijvende volledige functionele invaliditeit. Bij gedeeltelijke blijvende functionele invaliditeit wordt een percentage daarvan uitgekeerd.

Contact

Bent u in een dergelijke situatie terecht gekomen? Hebt u vragen? Neem nu vrijblijvend contact op met de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma.

direct contact met ons opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba