Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Schadevergoeding whiplash na een ongeluk

Schadevergoeding eisen na een ongeval dat bij u een whiplash veroorzaakt heeft is niet zo makkelijk. Er moeten twee zaken vaststaan voordat er een aanspraak gesteld kan worden. In de eerste plaats moet onomstotelijk komen vast te staan dat er sprake is van een whiplash.

Bij een verkeersongeval is altijd sprake van tegengestelde krachten. Het plotseling en vooral onverwacht afremmen, stoppen van een bepaalde snelheid naar nul zonder tijdsverschil zal er voor zorgen dat losse objecten in het voertuig verder naar voren bewegen, tot die ook afgeremd worden. Dat geld ook voor uw lichaam en de lichamen van mede-inzittenden. In het ergste geval kan het afremmen van het lichaam tot stand komen door de voorruit. Een andere mogelijkheid is dat het lichaam gestopt wordt door de veiligheidsvoorzieningen in de auto. Met name de veiligheidsgordel en bijvoorbeeld door een airbag.

Veiligheidsvoorzieningen kunnen whiplash voorkomen

Veiligheidsvoorzieningen kunnen niet alle schade voorkomen. Ook met een veiligheidsgordel om wordt uw lichaam nog steeds blootgesteld aan tegengestelde krachten. Uw lichaam wordt echter niet uit de auto geworpen en de schade aan het menselijk lichaam kan zich beperken tot een paar blauwe plekken. Het is echter ook mogelijk dat u een whiplash heeft.

Kan ik een schadevergoeding krijgen voor een whiplash?

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden moet u eerst weten wat het precies is. Het is geen modewoord waar een advocaat voor kwade zaken misbruik van kan maken, het is een medische conditie.

In een whiplash kunnen de gewrichten tussen de ruggenwervel, de tussenwervelschijven en ligamenten beschadigd raken, maar ook spieren en zenuwen kunnen betrokken zijn bij het verschijnsel.

Het wordt veroorzaakt door een abrupte, voorwaartse en/of achterwaartse beweging van het hoofd, meestal als gevolg van een auto ongeluk. Het is dus niet altijd het gevolg van een ongeval in het verkeer. Om een schadevergoeding te kunnen claimen voor een whiplash moet de claim aantoonbaar zijn.

Een advocaat inschakelen voor schadevergoeding whiplash

Het is niet nodig een verhaal te verzinnen, dat is ook niet verstandig. Een advocaat vragen u te vertegenwoordigen bij het aanvragen van schadevergoeding na een verkeersongeluk is echter wel nodig. Al was het alleen al omdat uw tegenpartij er alles aan zal doen om uw ongelijk te bewijzen tegenover een verzekeringsmaatschappij of zelfs voor de rechtbank.

Neem daarom na een ongeluk met uw auto altijd contact op met Wolthers Jagersma Letselschade Advocaten. Dan weet u zeker dat er een gespecialiseerd letselschade advocatenkantoor achter u staat!

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba