Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Dwarslaesie door een ongeval

Wolthers Jagersma ondersteunt slachtoffers van letselschade met een dwarsleasie.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Wat is een dwarslaesie?

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg. De beschadiging kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongeval, een ontsteking of bloeding. Daardoor worden boodschappen tussen de hersenen en de rest van het lichaam niet meer goed doorgegeven. Een dwarslaesie is een zeer ernstig letsel dat over het algemeen niet meer kan genezen. Een dwarslaesie hoeft niet te betekenen dat het ruggenmerg geheel doorgesneden is. Ook kleinere beschadigingen van het ruggenmerg kunnen de communicatie via de zenuwen verstoren waardoor er stoornissen ontstaan in motoriek (beweging) of gevoel.

Gevolgen dwarslaesie

De gevolgen van de dwarslaesie worden bepaald door de hoogte of uitgebreidheid van het letsel. Hoe hoger in het ruggenmerg en hoe uitgebreider het letsel is, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Deze gevolgen raken alle terreinen van het leven: wonen, werken, vervoer, relatie, zelfstandigheid en vrijetijdsbesteding.

Zorg tijdig voor de juiste hulp

Het is van groot belang dat u zich tijdig laat adviseren, vooral omdat er in de beginfase, al tijdens de klinische revalidatie, belangrijke keuzes gemaakt moeten worden die direct van invloed zijn op uw verhaalbare schade. Is de huisvestiging geschikt of geschikt te maken? Is er voldoende gekwalificeerde hulp aanwezig om thuis verder te revalideren? Wanneer thuis wonen niet meer mogelijk is, waarop moet dan gelet worden bij het vinden van andere, passende woonruimte? Wie gaat dat betalen?

Ondersteuning bij dwarslaesie problematiek

Ons kantoor beschikt over ruime kennis en ervaring voor de problematiek van dwarslaesiepatiënten. Wij beschikken over een breed en uitgekiend netwerk van zorgadviseurs, arbeidsdeskundigen en medici die zijn ingevoerd in de problemen waarmee dwarslaesiepatiënten worden geconfronteerd. Wij werken bovendien samen met Dwarslaesie Organisatie Nederland (DON). Wij bieden aan DON ondersteuning op het gebied van letselschade, door middel van een juridische helpdesk die bereikbaar is onder telefoonnummer 085-4868548

Contact

Laat u altijd goed (juridisch) adviseren over letselschade. Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten

contact opnemen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | web applicaties dotsolutions