Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Hersenletsel en letselschade

Steeds vaker wordt ons kantoor geconfronteerd met cliënten die na een ongeval een vorm van hersenletsel hebben ontwikkeld. Soms met zeer verstrekkende gevolgen zoals afasie, dubbelzien, niet meer zelfstandig kunnen functioneren en karakterverandering. Niet alleen voor het slachtoffer is dit verschrikkelijk, ook naasten kunnen hierdoor zeer ernstig getroffen worden.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Psychische klachten na ongeval

Psychische klachten na een ongeval komen ook veel voor. Wanneer je niet meer in staat bent om te participeren in de maatschappij zoals je gewend was, kan dat psychisch zijn tol eisen. Wij kennen voorbeelden van slachtoffers die daardoor zodanig ernstig ontregeld raken dat zij niet meer in staat zijn tot werken of samen te leven met hun gezinsleden.

Gevolgen hersenletsel en psychische klachten

De gevolgen van hersenletsel en psychische klachten kunnen erg op elkaar lijken. In beide gevallen kan er sprake zijn van vermoeidheid, het moeite hebben met het stellen van grenzen, emoties die een eigen achtbaan kiezen waardoor er snel conflicten ontstaan, het verlies van het vermogen om goed te concentreren of adequaat te reageren en het optreden van vergeetachtigheid.

Dossiervorming is essentieel

Wanneer een slachtoffer hierdoor schade lijdt, is het belangrijk dat er op tijd  ‘dossiervorming’ plaatsvindt. Het is van belang dat het slachtoffer meteen wordt voorzien van goede medische hulp om de klachten het hoofd te kunnen bieden. Deze hulp kan ook gericht zijn op de naaste omgeving, zoals de partner of het gezin van het slachtoffer. Net zo belangrijk is het, dat de veroorzakende en tot schadevergoeding verplichte verzekeraar hierover op tijd wordt geïnformeerd, zodat meegedacht kan worden met het financieren van oplossingen of adequate begeleiding.

Ondersteuning door Wolthers Jagersma.

Ons kantoor beschikt over een breed netwerk van deskundigen die u met raad en daad kunnen bijstaan. Stuk voor stuk specialisten die u kunnen helpen. Vaak worden deze niet (volledig) vergoed door de zorgverzekering. In die situatie kunnen deze vaak duurdere behandelingen door de aansprakelijke verzekeraar gefinancierd worden. Met de juiste kennis van zaken is er vaak nog veel te winnen.

Meer informatie en juridisch advies

Laat u altijd goed (juridisch) adviseren over letselschade. Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten

Neem contact met ons op

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | web applicaties dotsolutions